fbpx

Ludovic Orban: Vom putea redeschide școlile după 15 mai. Poate fi 20 mai, 25 mai, 1 iunie…

Prmierul Ludovic Orban a declarat, la Digi 24, că școlile vor fi dschise după 15 mai, fără a avansa, însă, o dată certă.

”Poate fi 20 mai, 25 mai, 1 iunie, în funcție de situația epidemiologică”, a spus Orban.

”Obiectivul nostru  ca toți elevii să finalizeze acest an școlar. E o o variantă în care se pot finaliza cursurile online și chiar examenele să se dea online, sunt și alte  variante. Există și varianta deschiderii graduale a școlilor”, a mai precizat premierul.

CONTEXT

Cursurile în școlile din România vor fi reluate în funcție de evoluția pandemiei, iar examenele de bacalaureat și Evaluare Naționale ar putea avea loc în luna iulie a anunțat, recent, ministrul Educației, Monica Anisie, într-o declarație de presă. Ministrul a precizat că materia de examinare nu va cuprinde programa semestrului al doilea. Tezele și testările se vor da doar din materia studiată până pe 11 martie.

Anisie a explicat că a avut consultări cu partenerii educaționali ai ministerului cu care a agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor.

În privința reluării cursurilor, Anisie nu a avansar o dată posibilă, dar a spus că această decizie va fi luată în funcție de evoluția pandemiei, dar și de deciziile luate de Comitetul pentru Situații de Urgență.

Decizia este valabilă atât pentru unitățile de învățământ publice, cât și pentru cele private.

Anisie a mai spus că îi încurajează pe elevi să continue învățarea de acasă, mai ales pe cei care în luna iulie vor susține examene.

Ea a mai anunțat, de asemenea, că simulările de examene, dar și sesiunea de bacalaureat destinată elevilor olimpici sunt anulate. În aceeași situație sunt evaluările de la clasele a doua, a patra și a șasea.