fbpx

DOCUMENTE Toate schimbările în Educație anunțate de ministrul Cîmpeanu / Învățământ preuniversitar

Educație Privată prezintă toate schimbările legislative în Educație pentru învățământul preuniversitar, anunțate, azi, de Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

Modificările de legislație vor intra, mâine, în ședința de Guvern, pentru o primă lectură. Ulterior, ele vor fi puse în dezbatere publică, pentru o perioadă de 35 de zile.

Schimbările în Educație, pe capitole:

1.Reforma macrosistem

2.Evaluare de sistem

3.Inspectie si asigurarea calitatatii

4.Structura invatamantului preuniversitar

5.Organizarea retelei scolare

6.Cariera didactică

7.Mentorat

8.Management și guvernanță

9.Portofoliul educațional

10.Evaluări pe parcurs si admitere liceu

11.Bacalaureatul

12.Examen calificare

13.Organizarea educatiei speciale

14.Scoala din spital

15.Stimularea excelentei/ Burse

16.Finanțarea invatamantului preuniversitar

Cele două proiecte de legi care fac parte din România Educată vor intra, mâine, în consultare publică, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Acesta a precizat că arhitectura de sistem din învățământ va fi complet schimbată, iar noile instituții vor fi înființate până în iunie 2023.

”Nu va fi o cosmetizare, va fi cu adevărat o reformă”, a spus ministrul. Potrivit acestuia, schimbările vor fi operaționalizate până în septembrie 2023.

”Ministerul Educației este cel care își asumă cele două proiecte de lege care începând cu ziua de mâine 13 iulie vor fi lansate în consultare publică pentru o perioadă de 35 de zile până pe data de 17 august, perioadă în care așteptăm opinii din partea tuturor celor interesați”, a mai spus Cîmpeanu.