fbpx

Comitetul pentru Situații de Urgență: 5 școli din București rămân închise luni (surse Digi 24)

Cinci școli din București vor începe cursurile exclusiv online, conform scenariului roșu, a decis joi Comitetul pentru Situații de Urgență din Capitală, în urma unei ședințe care a avut loc la Prefectura Capitalei, informează Digi24, citând surse participante la discuții. Alte peste 600 de școli se vor deschide conform scenariului galben, cu o parte din elevi la școală și o altă parte acasă, online.

La cele cinci școli care vor face cursuri exclusiv online s-au înregistrat cel puțin 3 cazuri de coronavirus, astfel că primele două săptămâni toți elevii vor învăța de acasă. 

CONTEXT

Părinții elevilor din Școala nr 80 din Sectorul 3 al Capitalei au fost anunțați în cursul zilei de azi că unitatea de învățământ va aplica scenariul roșu, după ce o angajată a fost depistată pozitivă la testul COVID-19.

Identificarea unui singur caz nu înseamnă automat trecerea la scenariul roșu, potrivit procedurilor. Pentru aplicarea acestuia este nevoie de trei cazuri într-o unitate de învățământ. Cu toate acestea, părinții au fost înștiințați că elevii vor începe cursurile online.

Educație Privată a încercat să contacteze unitatea școlară respectivă, dar și reprezentanții ISMB, însă. până în acest moment, nu avem niciun comentariu oficial cu privire la situația școlii.

Școala nr. 80 este a doua din București unde părinții au fost informați că anul școlar va începe în scenariul roșu, după Școala nr. 146.

Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al ISMB, a confirmat la Digi24 informațiile prezentate în urmă cu două zile de Educație Privată, potrivit cărora Școala nr. 146 (I.G. Duca) din București va începe cursurile în scenariul roșu. Potrivit reprezentantei ISMB, elevii din această școală vor învăța online în primele 14 zile.

În acest interval, la unitatea de învățământ se vor lua măsurile necesare pentru revenirea în siguranță după cele 14 zile.

Potrivit DSP, aici sunt confirmate trei cazuri de infectare. Ar fi vorba de trei cadre didactice.

Comitetul pentru Situații de Urgență