fbpx

ISMB confirmă informațiile Educație Privată: Școala nr. 146 din București va începe cursurile în scenariul roșu

Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al ISMB, a confirmat la Digi24 informațiile prezentate în urmă cu două zile de Educație Privată, potrivit cărora Școala nr. 146 (I.G. Duca) din București va începe cursurile în scenariul roșu. Potrivit reprezentantei ISMB, elevii din această școală vor învăța online în primele 14 zile.

În acest interval, la unitatea de învățământ se vor lua măsurile necesare pentru revenirea în siguranță după cele 14 zile.

Potrivit DSP, aici sunt confirmate trei cazuri de infectare. Ar fi vorba de trei cadre didactice..

Potrivit informațiilor prezentate, marți, de Educație Privată, părinții elevilor de la Școala nr.146 din București au fost informați că noul an școlar va începe în scenariul roșu, din cauza îmbolnăvirilor de COVID-19 în rândul cadrelor didactice. Anunțul a fost făcut pe grupurile de Whats’App ale mai mulor clase.

Potrivit surselor Educație Privată, printre cei depistați pozitivi se numără și directoarea școlii, dar și soțul acesteia, cadru didactic în unitatea de învățământ. De asemenea, doi dintre părinții membri ai Consiliului de Administrație al școlii, care au participat la o întrunire recentă a acestuia, sunt și ei confirmați pozitivi.

Mama unui elev al școlii, Gabi Savu Dinu, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj despre situația din unitatea școlară respectivă:

Aceasta este o postare scurtă despre perioada lungă pe care școlile au avut-o la dispoziție pentru a se pregăti pentru…

Publicată de Gabi Savu Dinu pe Marţi, 8 septembrie 2020

CONTEXT

Fiecare localitate din România are, acum, cifrele care indică după ce scenariu va începe școala. Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România, anunță Digi 24. Pe baza acesteia se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.