fbpx

Cîmpeanu: Am primit sesizări că în Sectorul 1 nu se fac reparații și reabilitări în școli

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, azi, la B1Tv, că a primit sesizări potrivit cărora în Sectorul 1 al Capitalei nu se fac reparații și reabilitări în școli. Cîmpeanu spune că aceste operațiuni sunt în sarcina autorităților locale. 

”Am primit sesizări că în Sectorul 1 nu se fac reparații și reabilitări în școli. Nu sunt șantiere și nu e bine că nu se fac reparații în perioada vacanței, singura perioadă când se fac astfel de lucrări”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la B1Tv.

El a adăugat că autoritățile locale sunt responsabile pentru ca școlile să fie reparate și reabilitate până când elevii se reîntorc în bănci, pe 13 septembrie:

“Este un lucru foarte bun că sunt în curs de reparații. Reparațiile și reabilitările se pot face doar în perioada în care elevii nu sunt în școală. Este normal și este bine că sunt aceste șantiere în curs. Pe de altă parte, căutăm să ne asigurăm că autoritățile locale care gestionează aceste contracte prin care se repară și se reabilitează școlile vor fi respectate și lucrările se vor încheia înainte de 13 septebrie. Însă rămâne o responsabilitate a autorităților locale.

Ministerul Educației nu poate să facă altceva decât să verifice acest lucru și să susțină urgentarea lucrărilor. Pe de altă parte dacă nu sunt șantiere, nu e bine”, a mai spus ministrul Educației.

El a mai precizat că rămâne optimist în ceea ce privește începerea școlii pe 13 septembrie cu prezență fizică a elevilor. Acesta a precizat că peste 60% din angajații din învățământ sunt vaccinați împotriva COVID-19. De asemenea, un punct pe agenda discuțiilor este organizarea de cabinete de vaccinare în școli, prin transformarea cabinetelor medicale existente.