fbpx

Apel public și urgent pentru colectarea de calculatoare uzate pentru copiii din comunități defavorizate

Asociația Ateliere Fără Frontiere lansează un apel public și urgent pentru colectarea de calculatoare uzate pentru copiii din comunități defavorizate.

Textul integral al Apelului:

De când a început criza COVID-19 și școlile s-au închis, copiii din comunități defavorizate, care nu au calculatoare acasă, nu mai au acces nici la învățătură.

De aceea, în această perioadă, Asociația Ateliere Fără Frontiere a colectat și mai multe deșeuri IT și a recondiționat și mai multe calculatoare. Tocmai pentru a le dona școlilor din comunități defavorizate, astfel încât, pe timpul suspendării cursurilor, unitățile de învățământ să le împrumute copiilor defavorizați, pentru ca aceștia să poată accesa resurse online.

Din păcate, în aceste zile, Ateliere Fără Frontiere a rămas fără calculatoare ce pot fi recondiționate, așa că lansează un apel public către companiile din București și împrejurimi care dețin laptopuri, unități centrale și monitoare destinate casării, în cantitate de peste 100 kg. Companiile pot plasa o comandă pentru colectarea gratuită a echipamentelor uzate prin formularul de mai jos.

Echipamentele IT vor fi colectate de echipa AFF și testate, reparate și curățate în atelierul de inserție socio-profesională reconect ca apoi să poată fi donate către școlile și copiii care au mare nevoie de acces la resurse educaționale online.

Dacă doriți și puteți să contribuiți, completați formularul de AICI

 

Asociația Ateliere Fără Frontiere (AFF), cea care a lansat acest apel public, este o organizație nonprofit românească, înființată în 2008, pentru inserția socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.