fbpx

Președintele Iohannis: „Am pretenția ca până în septembrie să găsim soluții pentru copiii care nu au avut acces la învățământul la distanță”

„Este o problemă importantă, pe care am discutat-o în toate întâlnirile care au avut ca temă școala. Foarte mulți copii din fericire au acces online, alți copii nu au. Pentru ei, probabil ministerul va veni cu soluții, probabil achiziții de tablete”, a declarat președintele Iohannis, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni.

„Eu am pretenția ca până în septembrie să găsim soluții pentru acești ciopii care până acum nu au avut acces la învățământul la distanță. Majoritatea dascălilor improvizează, trebuie să recunoaștem acum”, a adăugat președintele Iohannis.

El a precizat că ținta măsurilor care urmează să fie luate de minister vizează intreaga populație școlară, inclusiv dascălii.

Iohannis a revenit cu explicații și asupra deciziei de a închide școlile și grădinițele: „În școlile noastre distanțarea nu poate fi realizată în condiții de școală normală, elevii merg de acasă la școală și pot duce boala acolo, elevii se pot infecta la școală și pot duce boala acasă, unde mulți trăiesc cu bunicii, Din aceste motive am decis să deschidem școlile. Elevii din clasele terminale nu sunt obligați să meargă la școală. Ei au această oportunitate, Dacă nu vor, nu vor merge și se pot pregăti altfel.”

Întrebat ce vor face părinții care trebuie să meargă la serviciu în perioada în care școlile și grădinițele sunt închise, Iohannis a spus: „Există o legislație în vigoare care permite unui părinte să stea acasă dacă școala e închisă. Eu înțeleg că mulți au o problemă cu asta. Gândiți-vă ce probleme ar avea dacă și-ar trimite copilul la școală și ar veni bolnav acasă.”

04/28/2020