fbpx

Premierul Ludovic Orban: După 15 mai, parcurile probabil se deschid, locurile de joacă rămân închise

Sursă foto: b1tv.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, în această seară, la Digi 24, că printre măsurile de relaxare a restricțiilor după 15 mai se va număra, probabil, și redeschiderea parcurilor, însă locurile de joacă din interiorul acestora vor rămâne închise. Premierul a explicat că în locurile de joacă riscul epidemiologic este mai mare.

Premierul Ludovic Orban a precizat că parcurile nu au fost închise prin ordonanțe militare, ci prin decizii ale Comitetelor pentru Situații de Urgență la nivel local.

Parcurile din România au fost închise la sfârșitul lunii martie. Pe 28 martie, toate parcurile din București au fost închise, pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus. Amenzile pentru încălcarea restricțiilor pornesc de la 100 de lei și ajung la 5.000 de lei, a avertizat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

„Sperăm ca oamenii să înțeleagă și recomandarea să fie respectată. La toate intrările din parcuri există semnele vizibile ale acestei interdicții. Această hotărâre va rămâne valabilă până la ridicarea stării de urgență de pe teritoriul României”, a spus Bădulescu.

CONTEXT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, săptămâna trecută, că România ar putea intra după data de 15 mai în faza de relaxare a restricțiilor impuse de situația epidemiologică.

Șeful statului a precizat că o astfel de decizie va fi luată dacă anumite condiții vor fi îndeplinite: ”Dacă numărul de persoane infectate scade și dacă numărul de decese scade, dacă respctăm rstricțiile, este clar că putem să intrăm într-un plan de relaxare.”

Iohannis a mai spus că relaxarea va fi făcută gradual.

” Relaxarea va fi făcută în pași, nu va fi făcută deodată, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu dispare. Aceste chestiuni se decid în baza dovezilor științifice, de către guvern. Ele vor fi discutate în detaliu cu specialiștii, cu cei efectiv implicați în gestionarea epidemiei”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

04/27/2020