fbpx

Antonia Pup, președinte CNE: ”Partidul Național Liberal a trădat, astăzi, elevii din România”

Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, a criticat în termeni duri decizia parlamentarilor PNL de a vota pentru eliminarea transportului din sfera serviciilor publice. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Antonia Pup acuză PNL că i-a trădat pe elevii din România.

Postarea, integral:

Partidul Naţional Liberal a trădat astăzi elevii din România, votând pentru aprobarea Ordonanței de urgență nr. 51/2019, care elimină transportul din sfera serviciilor publice. Prin votul celor 5 membri din comisia de industrii și servicii, aceștia au dat dovadă de o totală iresponsabilitate politică, protejând interesele transportatorilor și nu ale elevilor. Prioritizând România Educată doar pe hârtie, în lipsa unor acțiuni concrete, asumate, care să aibă ca efect crearea unui sistem educațional în care fiecare copil să poată ajunge la școală.

Domnilor deputați, cum vă justificați votul în fața zecilor de mii de elevi aflați în risc de excluziune socială? Cum o să mai puteți să ne promiteți o Românie Educată în care transportatorii vor refuza să ducă elevii la școală, având ca interes doar profitul?

Din fericire, Ordonanța a primit aviz negativ, iar această acțiune se datorează faptului că oamenii au înțeles nevoia transportului ca serviciu public. Într-o țară în care mulți nu ajung la școală fiindcă nu au ce mânca! Este o victorie parțială, fiindcă #sejoacă, și se joacă pe interese, nu pe responsabilitate pentru cetățenii acestei țări, nu pe responsabilitate pentru beneficiarii direcți ai educației.