fbpx

Tudor Chirilă, după ce a încercat să îi unească pe politicieni pentru Educație: ”Reforma nu interesează pe nimeni”

Artistul Tudor Chirilă a povestit, într-un vlog realizat pe canalul său de YouTube, cum a încercat să îi aducă pe politicieni din toate partidele la aceeași masă, pentru a discuta despre reforma în Educație. Chirilă o critică explicit pe Raluca Turcan, în prezent vicepremier interimar, pentru felul în care și-a schimbat atitudinea față de această idee, după căderea Guvernului Dăncilă.

De asemenea, el vorbește despre lipsa de interes a consilierului prezidențial pentru Educație, Ligia Deca, față de inițiativele care nu intră sub umbrela proiectului prezidențial România Educată. Tudor Chirilă afirmă că reprezentanții actualei guvernări nu sunt interesați în mod real de reformă, ci doar de alegerile anticipate, care le conservă puterea.

“Cu pactul meu pe educație în cap, am deschis această discuție și cu Raluca Turcan și am întrebat-o: dar de ce nu luăm ceva ce este bun și nu conservăm această viziune? Și am avut surpriza să văd că atitudinea Ralucăi cumva s-a schimbat, că paradigma de peste vară s-a schimbat. Adică, practic, mi s-a spus că acum totul este politic (…). Tudor, trebuie să înțelegi că tot ce se face pe educație trebuie să se întâmple sub umbrela Românei educate”, spune Tudor Chirilă, în vlog.

”A fost trimisă o invitație și la Administrația Prezidențială și am avut surpriza să aflu din surse absolut credibile că Administrația Prezidențială, prin consilierul Ligia Deca, în afara faptului că nu a onorat invitația, a considerat că workshopul ăsta este inutil, că nu are de ce să participe pentru că tot ce se poate schimba în România se află în viziunea care nu este o viziune România educată, programul prezidențial”, adaugă artistul.

În finalul videoclipului, el spune, totuși, că forța de a cere o schimbare reală vine de la cetățeni, dacă aceștia reacționează la indiferența politicienilor, și îi invită să semneze petiția online pe care a inițiat-o, ”Vă uniți pentru Educație?”

Până în prezent, aceasta a acumulat peste 82.000 de semnături.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.