fbpx

Ecaterina Andronescu, pentru Adevărul: „Am puterea de la Dumnezeu pentru a aduce ceva în plus în învăţământ“

,,De fiecare dată am făcut cât am putut şi asta o să încerc şi acum. În general, cam ştiu ce nevoi are sistemul de învăţământ şi cred că am puterea şi determinarea de la Dumnezeu pentru a aduce ceva în plus în învăţământ şi de a creşte calitatea”, a declarat ministrul Ecaterina Andronescu, într-un interviu pentru Adevărul.

Iată câteva dintre promisiunile ministrului:

Containere cu facilităţi de grup sanitar pentru elevii care învaţă în şcoli fără toalete.

Resuscitarea liceelor tehnologice cu promovare slabă într-o formă de învăţământ dual BAC diferenţiat (Tehnologic versus Naţional/Teoretic)

Ore remediale pentru şcolarii care nu fac faţă programei chiar din acest semestru

Manualele şcolare vor fi realizate de editurile selectate în urma înscrierii la licitaţia ce va fi lansată de Ministerul Educaţiei.

Manualele şcolare cu greşeli vor fi reeditate

Citește interviul integral, aici: adev.ro/pksgda

Ministrul Ecaterina Andronescu a anunțat, în luna decembrie, că urmează să vină cu propriul proiect în domeniul Educației.

”Eu vreau să lansez un draft de lege probabil spre sfârşitul lunii ianuarie ca să fie în dezbatere din ianuarie până în martie şi sigur, vreau să discut cu toată lumea: cu grupurile parlamentare, cu profesorii, cu părinţii, cu toată lumea”, a declarat Andronescu, citată de AGERPRES.

Potrivit ministrului, „România Educată este un program pe care preşedintele l-a lansat, cred că trebuie citit şi ce este bun, mers mai departe. Nu vreau să dezvolt situaţii conflictuale. Şcoala are nevoie de înţelegerea tuturor, de aceea, când am spus că i-aş îmbrăţişa pe toţi profesorii, am spus-o figurativ, dar cu profunzimea celui care ştie că fără profesori nu poţi să faci nimic care să amelioreze situţia şcolii româneşti”.

Ea a adăugat că o să caracterizeze raportul atunci când îl va parcurge va uita cu atenţie.