fbpx

Ecaterina Andronescu anunță ”România Educată 2”

Sursă foto: fanatik.ro

La trei zile după ce președintele Klaus Iohannis a lansat documentul România Educată, ministrul Ecaterina Andronescu vine cu propriul proiect în domeniul Educației.

”Eu vreau să lansez un draft de lege probabil spre sfârşitul lunii ianuarie ca să fie în dezbatere din ianuarie până în martie şi sigur, vreau să discut cu toată lumea: cu grupurile parlamentare, cu profesorii, cu părinţii, cu toată lumea”, a declarat Andronescu, citată de AGERPRES.

Potrivit ministrului, „România Educată este un program pe care preşedintele l-a lansat, cred că trebuie citit şi ce este bun, mers mai departe. Nu vreau să dezvolt situaţii conflictuale. Şcoala are nevoie de înţelegerea tuturor, de aceea, când am spus că i-aş îmbrăţişa pe toţi profesorii, am spus-o figurativ, dar cu profunzimea celui care ştie că fără profesori nu poţi să faci nimic care să amelioreze situţia şcolii româneşti”.

Ea a adăugat că o să caracterizeze raportul atunci când îl va parcurge va uita cu atenţie.

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a lansat, miercuri, în dezbatere publică proiectul ”România Educată”.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de internet a Președinției, ”„România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate. La intrarea în cel de-al doilea secol de existenţă ca stat modern şi unitar, este important ca educația și cercetarea să dobândească o fundaţie solidă și predictibilă, pe care să continue drumul către România educată.”