fbpx

BREAKING NEWS Președintele refuză să promulge noua Lege a Educației

Consilierul prezidențial Ligia Deca a anunțat că președintele Klaus Iohannis va trimite la reexaminare proiectul de modificare a Legii Educației.

Deca a enumerat motivele acestei decizii, prezentând criticile aduse de președinte acestui proiect de lege. Iată câteva dintre declarațiile făcute de consilierul prezidențial:

”Modificările aduse Legii riscă să afect calitatea și coerența procesului educațional.”

”Nu există o analiză a modului în care formarea elevilor va fi afectată de asemenea schimbări.”

”Reducerea orelor va însemna un val de concedieri în sistemul de învățământ.”
”În lipsa modificărilor tranzitorii, cel mai probabil vom avea o modificare a manualelor.”
Deca a precizat că proiectul conține, totuși, și modificări apreciate de Administrația Prezidențială, precum cele referitoare la combaterea bullyingului și creșterea accesului copiilor la educație.

Președintele Iohannis are în pregătire propria reformă a învățămâtului din România, prin proiectul ”România Educată”, lansat în dezbatere publică în luna decembrie.Potrivit unui mesaj postat pe pagina de internet a Președinției, ”„România Educată” este proiectul național inițiat de Președintele României menit să susțină reașezarea societății pe valori, dezvoltarea unei culturi a succesului bazată pe performanță, muncă, talent, onestitate și integritate. La intrarea în cel de-al doilea secol de existenţă ca stat modern şi unitar, este important ca educația și cercetarea să dobândească o fundaţie solidă și predictibilă, pe care să continue drumul către România educată.”