fbpx

Au început înscrierile la NATURA DINTRE APE – Ediția a II-a, concurs cu premii pentru elevi și profesori despre diversitatea biologică, schimbări climatice și sustenabilitate

Biodiversitatea sau diversitatea biologică reprezintă variabilitatea vieții de pe Pământ, inclusiv diversitatea speciilor și a ecosistemelor. Această diversitate este esențială pentru funcționarea corectă a ecosistemelor, furnizând servicii vitale pentru om, precum polenizarea plantelor, purificarea apei și a aerului, ciclurile de nutrienți și reglarea climatului.

Conștientizarea și acțiunile concrete în direcția protejării biodiversității sunt imperative pentru a combate schimbările climatice și pentru a asigura un viitor durabil pentru generațiile viitoare. Este esențial să ne implicăm în conservarea și restaurarea ecosistemelor, precum și în promovarea practicilor durabile în domeniul agriculturii, pescuitului, silviculturii și al altor activități umane.

În contextul schimbărilor climatice evidente și a necesității de a acționa concret în direcția protejării biodiversității, Apa Nova București, o companie Veolia, își reafirmă angajamentul pentru educația ecologică și sustenabilitate prin organizarea celei de-a doua ediții a Olimpiadei „Natura dintre Ape”.

Stația de tratare și producere a apei potabile CRIVINA, Apa Nova

Dezvoltată în parteneriat cu platforma educațieprivată.ro, această competiție școlară unică își propune să inspire și să formeze tinerele generații cu respect față de mediu, conștientizând importanța biodiversității și înțelegând responsabilitatea față de viitorul planete.

Olimpiada „Natura dintre Ape” este destinată elevilor din clasele II – VII și va avea loc pe platforma www.brio.ro/naturadintreape, urmând structura tradițională a concursurilor școlare:

  • Etapă înscriere: 09.05.2024 – 07.06.2024 
  • Competiție școlară online: 08.06.2024
  • Festivitate de Premiere: 15.06.2024

diversitatea biologică 

Stația de Tratare şi de Producţie a Apei Potabile ARCUDA, Apa Nova

”Olimpiada „Natura dintre Ape” este mai mult decât o competiție; este un demers educațional ce îmbină cunoștințele teoretice cu aplicarea practică în domeniile biodiversității, schimbărilor climatice și practicilor sustenabile. Am susținut și vom susține permanent inițiative care contribuie la educația de calitate în armonie cu natura, cu scopul prezervării biodiversității . Prin acest concurs școlar, ne manifestăm încă o dată angajamentul pentru gestionarea responsabilă a resurselor naturale susținând o transformare ecologică reală”, a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova București.

În cadrul competiției, câștigătorii primelor 3 locuri din fiecare clasă se vor bucura de super premii atractive, cum ar fi vouchere eMAG, cu valori de 2.000 lei, 1.500 lei și, respectiv, 1.000 lei. Mai mult decât atât, aceștia vor beneficia de o experiență inedită la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

În plus, cadrele didactice care vor avea cei mai mulți elevi înscriși, precum și cei ai elevilor câștigători, vor fi recompensate cu  un voucher eMAG în valoare de 1.000 lei.

Bineînțeles, primilor 100 finaliști li se vor acorda kituri-cadou pentru a explora diversitatea biologică locală.


Află cum te poți înscrie la olimpiada școlară NATURA DINTRE APE. Click pe https://brio.ro/naturadintreape


Respectând tradiția ediției anterioare, testele și materialele sunt elaborate cu ajutorul unor specialiști în biologie și ecologie, iar verificarea răspunsurilor este asigurată meticulos de profesori independenți.

În zilele noastre, sensibilitatea față de problemele de mediu este tot mai pronunțată, iar noi răspundem la această provocare prin proiectul «Natura dintre Ape». Acest program le oferă tinerilor nu doar șansa de a se angaja în activități de protecție a naturii, ci și de a deveni lideri ecologici în propriile lor comunități. Suntem dedicați să amplificăm interesul pentru practici sustenabile, aspirând să integrăm aceste valori în toate sectoarele societății, contribuind astfel la o lume mai verde și mai conștientă de impactul uman asupra planetei”, a declarat Oana Dimofte, fondatoare Educație Privată.

Detalii suplimentare despre procesul de înscriere și regulamentul competiției sunt disponibile pe portalul oficial al concursului, accesibil la adresa  www.brio.ro/naturadintreape.

Despre Apa Nova

Din 2000, Apa Nova, o companie Veolia, și-a asumat responsabilitatea gestionării resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice din Municipiul București. În cei peste 24 de ani, sistemul de alimentare cu apă și de canalizare a fost reabilitat, modernizat și dezvoltat conform celor mai bune practici industriale în domeniu, realizări care se traduc prin investiții de 693 milioane de euro până în prezent.

Vezi cum a fost la festivitatea de premiere de anul trecut

NATURA DINTRE APE, un concurs școlar de succes, și-a premiat câștigătorii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.