fbpx

SpotMedia: Un copil de 15 ani a fost reținut pentru incendiul de la Constanța

Sursă foto: Ziua de Constanța

Un minor în vârstă de 15 ani a fost reținut, după incendiul de la Constanța, soldat cu 150 de apartamente afectate și 37 de mașini distruse, anunță SpotMedia.

În urma cercetărilor făcute de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, doi copii de 13 și 15 ani au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri.

Copilul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca vineri să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului, anunță IPJ Constanța.

Conform ultimului bilanț al ISU Constanța, în incendiu au fost afectate 150 de apartamente.

Incendiul care a cuprins noaptea trecută parcarea din subsol și un bloc de locuințe din Constanța ar fi fost provocat de doi copii care se jucau cu petarde, potrivit unor surse apropiate anchetei citate de Iulia Stanciu, corespondentul Digi24 la Constanța.

Minorii ar fi fost identificați, au 13 și respectiv 15 ani și ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că s-ar fi jucat cu niște petarde în parcarea care a luat foc.

Poliția a deschis o anchetă pentru distrugere prin incendiere și vătămare din culpă.

Flăcările au pornit la subsolul clădirii și au ajuns inclusiv la zecile de maşini parcate în subteran. Inițial s-a crezut că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la o mașină. Dar din imaginile furnizate de locatarii unui alt bloc se vede cum doi copii se plimbă prin zonă, iar la scurt timp se produce o explozie care a declanșat incendiul.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.