fbpx

Proiect USR: Concediu plătit și pentru părinții vaccinați care au copii infectați și aflați în carantină sau izolare

Photo 129063591 © Vadimgozhda | Dreamstime.com

USR propune o inițiativă legislativă prin care vor primi concediu plătit și părinții vaccinați care au copii mai mari de 7 ani infectați cu o boală infectocontagioasă și aflați în carantină sau izolare.

Cum explică USR inițiativa legislativă:

#ConcediuPlătit pentru părinți: Ieri am reușit să trecem de Senat, fără vreun vot împotrivă, o #InițiativăUSR importantă, care are un impact social major, eliminând discriminarea la care sunt supuși atât părinții cât și copiii.

Pe scurt, am propus concediu plătit și pentru părinții vaccinați care au copii mai mari de 7 ani infectați cu o boală infectocontagioasă și aflați în carantină sau izolare. Astfel vom elimina una dintre lipsurile cadrului legislativ curent.

În prezent, în cazul în care părinții sau aparținătorii sunt imunizați împotriva Covid-19, aceștia nu pot beneficia de niciun fel de concediu pentru îngrijirea minorilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani, carantinați și izolați, întrucât prevederile legale actuale nu prevăd această situație.

Propunerea este coinițiată de parlamentarii USR PLUS Irineu Darău, Andrei Miftode și Cosmin Poteraș și a primit susținere și de la colegi din alte partide. Inițiativa tocmai a trecut de prima cameră și sperăm că în timp scurt va deveni lege.

Ne bucurăm că o propunere cu real impact pozitiv în lupta împotriva pandemiei și în viața multor familii este sprijinită transpartinic și le mulțumim colegilor parlamentari care și-au arătat deschiderea, indiferent de culoarea politică.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/parents-tomometer-syringe-sick-child-treat-measure-temperature-refusal-treatment-pill-care-unhealthy-girl-concept-health-image129063591

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.