fbpx

Surse Digi 24: Incendiul de la blocul din Constanța, provocat de doi copii care se jucau cu petarde

Incendiul care a cuprins noaptea trecută parcarea din subsol și un bloc de locuințe din Constanța ar fi fost provocat de doi copii care se jucau cu petarde, potrivit unor surse apropiate anchetei citate de Iulia Stanciu, corespondentul Digi24 la Constanța.

Minorii ar fi fost identificați, au 13 și respectiv 15 ani și ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că s-ar fi jucat cu niște petarde în parcarea care a luat foc.

Poliția a deschis o anchetă pentru distrugere prin incendiere și vătămare din culpă.

Deocamdată, nu se poate lua nicio măsură împotriva celor doi copii. Doar cel de 15 ani ar putea răspunde penal, dar asta după o expertiză psihiatrică ce ar urma să stabilească dacă avea sau nu discernământ.

În imagini de pe camere de supraveghere, se vede cum cei doi băieți fug din parcare, iar la scurt timp are loc explozie

Flăcările au pornit la subsolul clădirii și au ajuns inclusiv la zecile de maşini parcate în subteran. Inițial s-a crezut că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit la o mașină. Dar din imaginile furnizate de locatarii unui alt bloc se vede cum doi copii se plimbă prin zonă, iar la scurt timp se produce o explozie care a declanșat incendiul.

Totul s-a petrecut în jurul orei 1 dimineața, când a fost dată și alarma la 112.

Sute de oameni au fost evacuaţi, iar opt locatari au ajuns la spital. Unul singur dintre ei a rămas internat în spital, cu arsuri.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.