fbpx

Sorin Cîmpeanu se declară de acord cu introducerea de uniforme obligatorii

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, se declară adeptul sistemului de uniforme obligatorii în școlile din România.

Într-o intervenție la Antena 3, ministrul a spus că vestimentația școlară ar trebui să fie diferită pentru fiecare unitate de învățământ. 

”Sunt peste 17.000 de școli în România, condițiile diferă foarte mult de la o școală la alta. M-aș bucura să existe acest sistem în care elevii să considere școala un mediu prietenos, școala să fie un loc în care ei merg cu plăcere, un loc în care ei sunt mândri.

Dacă sunt mândri de școală vor fi mândri să poarte și însemnele acelei școli. Este însă un lucru care trebuie abordat diferențiat de la o școală la alta”, a declarat Sorin Câmpeanu pentru Antena 3. 

În august 2020, Senatul a adoptat propunerea legislativă pentru modificarea Legii 35/2007 privind creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ prin care se acordă fiecărui elev din învăţământul general obligatoriu de stat 350 de lei anual pentru uniforma stabilită de şcolile unde învaţă.

Proiectul a fost, însă, respins, ulterior, în Camera Deputaților.

După votul din Senat, Consiliul Național al Elevilor a reacționat, declarând, într-un comunicat de presă, că s-a opus cu vehemenţă acestei propuneri încă din luna iunie, atunci când proiectul a fost înregistrat.

„În contextul economic actual, o astfel de măsură ar fi dezastruoasă, întrucât asigurarea sumelor prevăzute în proiectul de lege presupune o povară financiară semnificativă pentru bugetul de stat. Mai mult, ţinând cont de faptul că peste 900 de mii de elevi nu au acces la educaţie online, considerăm că alocarea fondurilor către această iniţiativă legislativă reprezintă un act de iresponsabilitate şi indiferenţă crasă a senatorilor faţă de elevii din România”, au transmis la vremea respectivă, reprezentanţii elevilor.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.