fbpx

Scriitorul Salman Rushdie, înjunghiat, la un eveniment public, în SUA

Celebrul scriitor Salman Rushdie, care ani de zile a fost amenințat cu moartea inclusiv de regimul de la Teheran, a fost atacat pe scenă la un eveniment care avea loc vineri în statul New York, relatează BBC, citat de Digi 24.

Potrivit CNN, Salman Rushdie ar fi fost înjunghiat în gât și a fost transportat cu elicopterul la un spital local, dar nu se cunosc detalii despre starea lui. O altă persoană care era pe scenă împreună cu el a suferit răni minore la cap.

Sir Ahmed Salman Rushdie (n. 19 iunie 1947, în Mumbai, India Britanică) este un scriitor și un eseist din Regatul Unit de descendență indiană, cunoscut mai ales pentru Versetele satanice, scriere considerată blasfematoare la adresa religiei islamice și care i-a adus condamnarea la moarte din partea ayatolahului Ruhollah Khomeini.

Rushdie este de asemenea autor al mai multor romane și volume de eseuri care privesc lumea contemporană cu luciditate și uneori cu sarcasm. Și-a făcut debutul editorial în 1975 cu romanul Grimus, dar romanul care l-a impus definitiv a fost ”Copiii în miez de noapte”, care a primit și prestigiosul Booker Prize în 1981. Urmează ”Rușinea” (1983), nominalizat pentru același Premiu Booker în 1984, pe care însă îl ratează, primind în schimb Premiul francez pentru cea mai bună carte străină. Dar cea mai celebră cartea a sa este ”Versetele satanice” (1988), care i-a atras condamnarea la moarte pentru pretinsa blasfemie la adresa islamului.

 

Ştire în curs de actualizare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.