fbpx

SNSPA: Un plagiat rămâne plagiat, indiferent de nuanțele introduse în legislație;

snspa plagiat

La solicitarea mai multor jurnaliști, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a transmis o poziție publică referitoare la  plagiat:

 

  1. Plagiatul există în sistemul educațional din România, iar implicațiile sunt devastatoare, mai ales atunci când vorbim de credibilitatea și de performanța spațiului academic românesc;
  2. Un plagiat rămâne plagiat, indiferent de nuanțele introduse sau care se doresc a fi introduse în legislație;
  3. Utilizarea acestui subiect ca instrument de luptă politică sau de denigrare riscă să arunce o temă atât de importantă în derizoriu, afectând procesul de combatere a imposturii academice;
  4. Problema plagiatului poate fi rezolvată doar dacă este tratată cu seriozitate de către universități și de către Ministerul Educației, fără ingerințe sau presiuni politice. Aceasta cade în sarcina experților, a celor care sunt respectați în mediul academic şi ştiințific, național şi internațional. De aceea, măsura promovată de actualul ministru al Educației de a desființa CNATDCU NU este una benefică și NU contribuie la reforma reală a învățământului.

Declarația SNSPA vine în contextul în care jurnalista Emilia Șercan afirmă, într-un articol publicat în PressOne, că ministrul Educației și-a însușit o lucrare realizată de doi universitari.

Într-o declarație acordată Educație Privată, Cîmpeanu spune că situația nu reprezintă un plagiat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.