fbpx

Senatorul Ștefan Pălărie, indignat de coperta unui manual de informatică: ”Monitor cu tub și o dischetă”

Senatorul USR Ștefan Pălărie s-a arătat indignat de imaginea care apare pe coperta unui manual de informatică. Parlamentarul a vorbit despre acest lucru într-o intervenție în plenul Senatului.

Manualul de informatică prezentat de Pălărie a fost publicat de Editura Didactică și Pedagogică, iar cea mai recentă ediție este din anul 2016. Este conceput pentru profilul Real Intensiv C++, iar autoarea sa este Mariana Milosescu

Ce spune Ștefan Pălărie:

Așa arată coperta unui manual de informatică la clasa a IX-a în 2021. Monitor cu tub și o dischetă de 1.44Mb pe care n-ar încăpea nici măcar o poză. Lucruri care țin mai degrabă de un muzeu. Evident, în spatele copertei, informațiile datează din aceeași perioadă. Așa sunt pregătiți în liceu viitorii noștri informaticieni.
Susțin cu tărie introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, așa cum se propune prin L389/ 2021 dezbătută azi în Senat, dar vreau să trag un semnal de alarmă că multe materii necesită reorganizare și fac public angajamentul meu în această direcție.
Vă invit să urmăriți intervenția mea de 3 minute din Plenul Senatului:
Așa arată coperta unui manual de informatică la clasa a IX-a în 2021. Monitor cu tub și o dischetă de 1.44Mb pe care n-ar încăpea nici măcar o poză. Lucruri care țin mai degrabă de un muzeu. Evident, în spatele copertei, informațiile datează din aceeași perioadă. Așa sunt pregătiți în liceu viitorii noștri .

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.