fbpx

”Școlile și bisericile sunt instrumentele de serviciu în campania electorală”

de Marcel Bartic, profesor

Ministerul Educației anunță că profesorii vor primi banii (obținuți de sindicate în instanță) înainte de Paști.

Curat pomană electorală. Alegerile sunt pe 26 mai. Dacă se dorea cu adevărat restituirea acelor sume, guvernul ar fi făcut-o încă din iarnă. Sper ca profesorii să fie conștienți de acest lucru și să nu se lase (iar) păcăliți.

Sigur că sistemul de învățământ este subfinanțat. Normal că e nevoie de bani iar educația trebuie să devină (cu adevărat) o prioritate, nu doar prilej de discursuri politicianiste. Mă întreb doar cât va mai dura până vom realiza cu toții că ăia câțiva firfirei aruncați cu dispreț înainte de alegeri nu rezolvă situația.

Școlile și bisericile sunt instrumentele de serviciu în campania electorală. Pe seama lor, PSD stoarce emoție și speranțe, pe care le manipulează odios. Pe fondul unui curent antieuropenist destul de vizibil printre preoți și profesori, rezultatul e unul previzibil.

Să-i umiliți pentru asta însă nu e o soluție.

Poate trebuie explicat mai bine de ce ne este mai bine în Europa. Care sunt beneficiile pe care ni le aduce statutul de cetățeni europeni. Poate trebuie arătat mai clar ce face Uniunea Europeană pentru educație, cultură și libertatea de conștiință. Incluziune socială, solidaritate comunitară, egalitate, nediscriminare și garantarea drepturilor fundamentale. Pentru că oamenii ăștia nu au altceva decât otrava antieuropeană pe care le-o picură PSD zi de zi.

Ajutați-i să vadă și cealaltă parte a monedei.

Pentru că nimeni altcineva nu a mai făcut-o până acum.

#EuVotezCuEuropa

Text preluat de pe Facebook, cu acordul autorului.