fbpx

Școala din Texas unde au fost uciși 19 elevi va fi demolată

Law enforcement, and other first responders, gather outside Robb Elementary School following a shooting, Tuesday, May 24, 2022, in Uvalde, Texas. (AP Photo/Dario Lopez-Mills)

Școala din Texas, unde un atacator de 18 ani a împușcat 19 copii și două profesoare, va fi demolată, a anunțat primarul orașului Uvalde, Don McLaughlin, citat de Digi 24.

Primarul a făcut anunțul marți, în timpul unei ședințe pline de tensiune a consiliului local, în care locuitorii orașului au cerut răspunsuri pentru carnagiul din luna mai.

„Am înțeles – și am avut această discuție cu administratorul (școlii) – că școala va fi demolată. Nu le poți cere copiilor sau profesorilor să se mai întoarcă vreodată acolo”, a spus primarul McLaughlin, potrivit BBC.

El nu a precizat când va avea loc demolarea.

19 copii au fost uciși, în luna mai, într-un atac armat la o școală primară din Texas, SUA. Doi adulți au fost, de asemenea, omorâți de atacator, potrivit guvernatorului Greg Abbott.

Annott a precizat că atacatorul a murit, fiind împușcat de polițiști. Potrivit presei americane, acesta avea 18 ani.

Un fost coleg de clasă  al atacatorului a povestit că acesta fusese batjocorit la școală, din cauza sărăciei și a hainelor pe care le purta.

Acesta a mai povestit că atacatorul i-a trimis fotografii cu arme de foc și o geantă plină cu muniție cu câteva zile înainte de atac.

”Îmi trimitea mesaje din când în când, iar în urmă cu patru zile mi-a trimis o poză cu AR-ul (arma – n.r.) pe care îl folosea şi cu un rucsac plin de cartuşe de calibru 5,56, probabil că erau în jur de 7 încărcătoare”, a afirmat el.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.