fbpx

BAC 2022. Tentativă de fraudă: o candidată în vârstă de 45 de ani, depistată cu un pix cu SIM telefonic în timpul examenului

Tentativă de fraudă la Bacalaureat, semnalată de publicația Viața Liberă din Galați: o candidată a fost eliminată din examen după ce membrii comisiei de supraveghere au constatat că avea asupra sa un pix cu SIM telefonic.

Inspectorul general-adjunct Adrian Diacănu a declarat că la unul dintre centrele de examen a fost surprinsă o tentativă de fraudă a Bacalaureatului, soldată cu eliminarea persoanei în cauză. „Surpriza a fost că era vorba de o doamnă de 45 de ani, absolventă a unui liceu particular, la frecvenţă redusă. Aceasta a fost prinsă de comisia de supraveghere cu un pix care avea un SIM telefonic. M-am uitat şi eu pe imaginile surprinse de camerele de luat vederi şi era clar că îl ţinea în dreptul gurii şi al urechii şi încerca să comunice cu cineva din afară. Vorbea pur şi simplu în timpul examenului la pixul-telefon. Iată că device-urile moderne au ajuns şi mijloace de fraudare a examenelor”, ne-a declarat inspectorul general-adjunct.
Aceasta, pe lângă faptul că a primit nota 1,00, nu va avea dreptul să se prezinte la următoarea sesiune de Bacalaureat, fiind nevoită să aştepte până anul viitor pentru a-şi finaliza studiile liceale.

Potrivit regulilor anunțate de Ministerul Educației, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte (ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc.), precum și a oricărui mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). De asemenea, elevii vor fi informați că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.