fbpx

S-a deschis noua școală DSBU

DSBU

 • Ce înseamnă noul campus DSBU? 
 • Ce facilități există? 
 • Care sunt noutățile pe care le aduce campusul DSBU?
 • Poate fi vizitat? Online sau fizic?

 

 

Mutarea în casa nouă a adus și o multitudine de facilități de ultimă generație: laborator IT, chimie, biologie, fizică, 2 terenuri de sport multifuncționale, auditoriu, teren de fotbal, spații verzi și locuri de joacă generoase. Pe lângă acestea, dispunem de o cantină și de o sală de sport care sunt în construcție, dar vor fi gata la sfârșitul acestui an. 

Dispunem de clase mari și spațioase de aproximativ 60 m², în care avem maxim 20 de copii care stau distanțați conform recomandărilor Ministerului Educației. Laboratoarele sunt dotate cu cea mai nouă tehnică. In laboratorul de IT se poate face grafică și programare la standarde foarte înalte. 

Campusul poate fi vizitat fizic, cu programare prealabilă și cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

 

 • De când ați început să vă pregătiți pentru revenirea la clasă?

 

Am început pregătirile încă de la începutul lunii august. Profesorii, învățătorii și personalul auxiliar au dezvoltat un concept și o strategie care să faciliteze venirea la școală a elevilor care, din punctul nostru de vedere, este foarte importantă în condițiile actuale, copiii fiind cei care au nevoie cel mai mult de socializare pentru a se dezvolta armonios. 

 

 • Care sunt cele mai importante măsuri de siguranță sanitară pe care le-ați luat?

 

Măsurile de siguranță au constat în orare decalate pentru a evita întâlnirea grupurilor și aglomerarea spațiilor, la intrarea în clase au fost puse dispensoare pentru dezinfectant, iar clasele au fost dotate cu dezinfectanți pentru suprafețe. Sălile de clasă sunt aerisite în fiecare pauză prin ventilare naturală, dar avem și un sistem de ventilație ce scoate aerul din clase și este adus de afară aer proaspăt. În fiecare dimineață este măsurată temperatura copiilor. În spațiile închise este obligatorie purtarea măștii și în spațiile deschide acolo unde nu se poate respecta distanța de un metru și jumătate. 

 

 • Ați achiziționat aparate speciale pentru igienă, în această perioadă (de exemplu, nebulizatoare)?

 

Avem dezinfectanți în fiecare clasă, atât de mâini cât și de suprafață și dispunem de chiuvete în fiecare clasă. Am implementat un plan de curățenie mult mai riguros, avem o firmă de curățenie profesionistă care menține campusul curat cu aparatură de ultimă generație. Suprafețele sunt curățate cu substanțe pe bază de alcool ce nu necesită clătire. Lampile cu ozon si purificatorul de aer pe baza de ultraviolete asigura dezinfectarea periodica si profunda a spatiilor.

 

 • Cum a fost comunicarea cu părinții pe tema revenirii la școală? Cum i-ați liniștit pe cei îngrijorați?

 

Am conceput o strategie pe care am comunicat-o ulterior și părinților. I-am asigurat pe aceștia că sănătatea și siguranța copiilor este pe primul loc pentru noi. Le trimitem mail-uri săptămânale și suntem în dialog cu autoritățile pentru o desfășurare cât mai bună si mai sigura a cursurilor.  

 

 • Care este protocolul în școală, în cazul în care un copil manifestă simptome, în timpul programului școlar?

 

De îndată ce aflăm că un copil manifestă simtome, este chemată asistenta sau medicul școlar, iar respectivul copil este dus în cabinetul școlar, fiind izolat de restul copiilor. Părinții sunt chemați și li se recomandă un consult medical mai amănunțit și urmărirea stării de sănătate a copilului. 

 

 • Cum vor fi protejați profesorii?

 

Toti membrii personalului didactic sunt vigilenți și implicați. Aceștia pun în permanență toate măsurile de igienă in practic, poartă măști și mențin distanța atât față de copii cât și între ei.

 

 • Mai sunt locuri pentru înscrierea în noul an școlar ?

 

Mai avem locuri la grădiniță și creșă, iar la clasele 2-4 și 9-12 locurile sunt limitate. 

 

 • Care sunt criteriile de înscriere pentru un copil din afara sistemului DSBU ?

 

Atât copiii din învățământul primar, cât și cei din învățământul gimnazial și liceal, vor fi invitați să dea un test de limba germană și un test pentru competențele sociale. La creșă și grădiniță nu există criterii pentrru inscriere.