fbpx

Profesorul anti-mască din Oradea a fost amendat de Poliție. Nelu Pop: ”Îmi mențin punctul de vedere”

Nelu Sandu Pop, profesorul din Oradea care a organizat un protest anti-mască în clasă, a fost amendat de Poliție, relatează Bihoreanul. Pop a postat pe Facebook un filmuleţ în care se declara împotriva purtării măştilor în şcoli, etalând în schimb o mască de clovn în semn de protest faţă de această obligativitate. El a fost amendat cu 2.500 lei de poliţişti, iar Inspectoratul Școlar Județean a depus și o plângere penală împotriva lui.

”Poliţiştii bihoreni s-au autosesizat imediat după apariţia imaginilor respective în mediul online, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru neportul măştii de protecţie în spaţii închise, cu amendă în valoare de 2.500 lei. Totodată, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a depus o plângere penală faţă de acesta, existând suspiciuni de comitere a infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, a declarat pentru Bihoreanul comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

La rândul său, Pop a postat pe Facebook un comentariu despre situația sa:

”Da…., am avut parte de o dimineață deosebită…

Vreau să vă anunț pe această cale că îmi susțin în continuare punctul de vedere, adică nu sunt de acord cu purtarea maștii în timpul orelor de curs. De ce ?
Păi atâta timp cât elevii stau și socializează împreună înainte și după orele de curs fără mască pe gură, stau înghesuiți la poarta școlii să li se ia temperatura…. înainte de gard nu iau COVID ??? decât după gard, în sala de curs???
Nu am îndemnat nici un adolescent să nu poarte mască, nu am îndemnat pe nimeni să nu respecte legea.
Dar cum rămâne cu art.30 din Constituția României, articol care ne spune că avem dreptul de a ne exprima liberi, fără nici o constrângere.
Dacă și libertatea de exprimare a opiniilor personale a ajuns o problemă reală pentru instituțiile statului, atunci ne întoarcem în comunism…
Am pretenția că trăiesc intr-o țară Democrată, liberă, care își respectă cetățeii.
Dacă ni se ia și dreptul la o exprimare liberă unde ajungem ???? Sclavi totali, supuși peste măsură????
Eu imi doresc pentru copiii mei să se poată exprima liber, îmi îndemn copiii să respecte legea, dar să-și cunoască și să lupte pentru drepturile lor.”

Pop a pus la cale în clasă un protest anti-mască sub formă de scenetă, în care i-a implicat și pe elevi, relatează Digi 24. Și el, și copiii purtau măști ale unor personaje de benzi desenate. În imagini se vede cum profesorul îi încurajează pe elevi să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive. El nu se sfiește să-i numească pe copii „animăluțe în țarc”.

Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

În descrierea imaginilor, el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIȚA LA COPII !!!”

amendat

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.