fbpx

Iohannis: După alegeri, nu se va trece la învățământ online. PSD se ocupă cu răspândirea minciunilor în public

Președintele Klaus Iohannis a comentat, într-o conferință de presă, afirmațiile liderului PSD Marcel Ciolacu, potrivit căruia, după alegeri, toate școlile ar putea trece la învățământ online.

”Acest scenariu nu este posibil. Dacă liderul PSD trebuie să recurgă la asemenea speculații și minciuni pentru a se face auzit în rândul votanților, este totuși un semnal îngrijorător”, a spus Iohannis.

El a adăugat că școlile unde se organizează secții de votare vor trece la îănvățământ online câteva zile înainte și după votare, din motive practice, pentru a se asigura igiena și dezinfectarea.

”Constat că PSD nu estre doar iresponsabil în Parlament, ci se ocupă și de răspândirea unor minciuni în public”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la Râmnicu Sărat, în cadrul unei vizite electorale pe care o face în judeţul Buzău, că şcolile vor fi închise după alegerile locale şi elevii vor face orele online, relatează PSNews.

Întrebat cum comentează că tot mai multe şcoli din ţară se închid după ce copii sau profesori sunt depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, liderul PSD a spus că oricum acestea se vor închide de luni.

”Oameni buni, nu v-aţi lămurit că şcolile au fost deschise electoral? Doamna Anisie, vineri, a dat un ordin către inspectoratele şcolare ca după alegerile locale se va face învăţământ online, uitând că peste 800.000 de elevi, adică peste 5.000 de localităţi, nu au acces la internet. Totul, absolut totul nu fac decât electoral. Şcolile se vor închide după alegerile locale, altfel de ce ar fi dat această circulară?!”, a spus Marcel Ciolacu.

În perioada 25 – 29 septembrie, activitatea didactică în unitățile de învățământ desemnate secții de votare se va desfășura exclusiv online

Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a profesorilor din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem on-line. Decizia a fost aprobată de ministrul educației și cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.