fbpx

ROGVAIV, JEOPARDY sau PICNIC?

Photo 1915281 / Car Children © Pavel Losevsky | Dreamstime.com

Jocurile care te vor ajuta să dai plictiseala jos din mașină – Episodul 2

Petreci mult timp cu copilul în mașină, în fiecare zi, pe drumul către școală și înapoi acasă? Se apropie călătoriile de Sărbători și te așteaptă un traseu de câteva sute de kilometri, iar cel mic se plictisește, însă cauți o soluție mai bună decât tableta sau telefonul, pentru a-i umple timpul cu folos? Iată încă o serie de jocuri care vor umple mașina cu distracție și voie bună și vor alunga plictiseala!

1. ROGVAIV cu mașini

EMETIX, Jocuri contra plictiselii

Photo 33889917 / Car Children © Photographerlondon | Dreamstime.com

Dacă ai un copil de vârstă preșcolară, este perioada perfectă să învețe culorile. Acest joc, inspirat din culorile curcubeului, este o metodă perfectă să îl ajuți. Fiecare jucător din mașină va trebui să găsească printre automobilele de pe drum pe cele din culorile curcubeului, în ordinea clasică: roșu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo și violet. Avem și un pont: dat fiind că unele dintre aceste culori sunt mai rar folosite pentru caroseria mașinilor, adulții se vor bucura și de câteva  momente de liniște, în timpul în care cel mic este concentrat să le caute 🙂

2. JEOPARDY pe patru roți

EMETIX, Jocuri contra plictiselii

Photo 44838791 / Car Children © Arne9001 | Dreamstime.com

Un joc excelent pentru a consolida cultura generală a micilor pasageri. Înainte de a pleca la drum, pregătește bilețele cu întrebări din domeniile care îl interesează pe copilul tău și adecvatei vârstei sale: desene animate, cărțile pe care le-a citit, lumea animalelor, istorie, geografie, muzică etc. În timpul călătoriei, copilul va extrage câte un bilet și va încerca să răspundă corect la întrebări. Dacă este interesat, puteți continua conversația pe marginea respectivului subiect, astfel încât să îți poivestească și alte lucruri pe care le cunoaște, dar și tu să îi oferi detalii suplimentare.

Dacă vrei să faci jocul mai palpitant, poți introduce ca miză și mici premii.

3. Mergem la un picnic

Un alt joc bazat pe ordinea literelor din alfabet. Primul jucător spune: „Merg la un picnic și aduc o alună”, sau alt aliment care începe cu litera A. Apoi, copilul trebuie să numească un aliment care începe cu B. Apoi urmează C și toate celelalte litere până ajungeți la Z – atunci probabil va trebui să faceți o pauză pentru o gustare.

Rubrica JOCURI CONTRA PLICTISELII ÎN MAȘINĂ este susținută de AKADIKA EMETIX de la Fiterman Pharma. 

 

AKADIKA EMETIX

AKADIKA EMETIX este un supliment alimentar cu ghimbir și vitamina C, sub formă de acadele, util pentru ameliorarea senzațiilor de greață. Mai mult, are un gust delicios de coacăze negre și poate fi administrat copiilor de la 3 ani.


Găsește și alte jocuri aici:

Jocurile care te vor ajuta să dai plictiseala jos din mașina familiei tale

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.