fbpx

Jocurile care te vor ajuta să dai plictiseala jos din mașina familiei tale

Photo 40881721 © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Te-ai gândit, vreodată, câte ore petreci, în fiecare săptămână, în mașina familiei cu copilul tău? Dacă locuiești într-un oraș mare, numai drumul până la școală și înapoi consumă o cantitate semnificativă de timp. Când adaugi și mersul la antrenament pentru sportul pe care îl practică, la meditații sau la cursuri de muzică sau alte pasiuni ale celui mici, mașina devine mai mult decât un mijloc de locomoție: ea se transformă într-un spațiu în care tu și copilul tău petreceți o mare parte din zi.

La fel și în vacanțe: pe drumurile din România, călătoriile sunt, de multe ori, lungi și obositoare, iar copiii se pot plictisi rapid. Chiar dacă prima tentație ar fi să îi dai o tabletă, un telefon sau alt gadget pentru a-i trece timpul mai ușor, psihologii spun că nu e cea mai sănătoasă opțiune. Cei mici au nevoie să cunoască mediul înconjurător, să se obișnuiască cu rutina unei călătorii și să guste peisajele care apar pe drum. 

Traficul aglomerat este frustrant, calitatea șoselelor este slabă,  cursele contracronometru sunt, adeseori, un motiv de stres. mașina familiei

Dar dacă ai ”răsturna” imaginea?

Dacă ai începe să privești drumurile lungi cu mașina nu ca pe o corvoadă, ci ca pe un prilej de a petrece timp de calitate alături de copilul tău? Dacă ar fi ocazia să te cunoască mai bine și să constate că vă puteți distra minunat împreună și, în același timp, ar învăța că orice provocare se poate transforma într-o oportunitate?

Car Games for KIDS

Acesta este sensul seriei de articole prin care Educație Privată te va ajuta să transformi fiecare călătorie cu mașina într-un prilej de distracție și chiar de învățare, alături de copilul tău. În fiecare episod, îți vom propune jocuri care vor transforma plictiseala într-o amintire și care vă vor face să ajungeți la destinație veseli și încărcați de energie pozitivă. Astăzi, primul episod.

Inventați o poveste!

Puneți la în funcțiune creativitatea fiecărui membru al familiei, inventând o poveste! Prima persoană începe cu „A fost odată ca niciodată…” și oferă o propoziție completă, apoi a doua persoană adaugă la poveste propria propoziție. Aceasta continuă cu fiecare persoană până când povestea ajunge la o concluzie. Pentru ca jocul să fie cât mai antrenant, setați o limită de timp (15 minute). O idee bună este ca un membru al familiei să ia și notițe, astfel încât să transcrieți povestea când ajungeți acasă, și să o păstrați. ”Carnețelul cu povești” va deveni o adevărată colecție literară a familiei și va păstra amintiri minunate din copilăria celor mici.

Jocul alfabetului

Un membru al familiei alege partea dreaptă a drumului, iar altul se concentrează pe partea stângă. Dacă sunteți mai mulți în mașină, puteți forma echipe. Fiecare jucător caută litere ale alfabetului care apar pe inscripții sau pe plăcuțele de înmatriculare de pe partea sa. Scopul jocului este de a indica toate literele alfabetului în ordine, de la A la Z. Câștigă prima persoană sau echipă care reușește să completeze întregul alfabet!

Car Games for Kids

Photo 6002125 © Susan Leggett | Dreamstime.com

Jocul Spionului

Un joc perfect pentru copiii mici, care sunt la primele exerciții de concentrare și de perspicacitate. Un membru al familiei alege un obiect care se află în interiorul sau în afara mașinii și oferă un indiciu: ”Am observat ceva care este albastru”. Toți ceilalți încearcă pe rând să ghicească elementul misterios. Primul care ghicește corect este următorul care va alege un alt obiect.

Atât pentru astăzi, dar seria de jocuri care te vor ajuta să dai plictiseala jos din mașina familiei tale continuă după mini-vacanța de Sf Andrei.  Dacă ai alte idei de jocuri, nu ezita, trimite-le, iar noi le vom împărtăși cu toată lumea!


Rubrica JOCURI CONTRA PLICTISELII ÎN MAȘINĂ este susținută de AKADIKA Propolis C de la Fiterman Pharma. 

Car Games for Kids

AKADIKA Propolis C portocală sau zmeură este un supliment alimentar pe baza de extracte naturale standardizate, care se administrează de la primele simptome de răceală și gripă.


Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.