fbpx

Robert Avram (CNE): Propunem evaluări standardizate moderne. Erau teze cu ceva roșu pe ele, ce putea înțelege un elev?

Robert Avram, președintele Consiliului Național al Elevilor, a explicat, la Știrile Pro Tv, de ce organizația susține ideea de  a fi introduse evaluări standardizate la început .și la final de an școlar.

„Noi am lansat două propuneri în atenția Ministerului Educației și experților în educatie: pe de o parte înlocuirea tezelor cu altă formă de evaluare sumativă bazată pe feedback. Teza ar trebui să reprezinte momentul în care tu ca elev vezi unde ai greșit și ce poți face, ori asta în România nu se întâmplă, de multe ori teza și-a pierdut relevanța, era doar o notă trecută cu roșu si avea un procent mai mare, feedback-ul nu există. Erau teze cu ceva roșu pe ele și când erau corectate aveau un semn al întrebării pe ele, ce putea intelege un elev? Propunem implementarea unor evaluări standardizate, moderne, pentru a elimina subiectivismul uman la începutul anului școlar pentru a venea ce am pierdut in vara și ce măsuri remediale putem aborda, și una la final de an, să vedem unde am ajuns”, a spus Robert Avram.

El a adăugat că este nevoie de formarea cadrelor didactice pentru a evalua obiectiv. Profesorii din România nu beneficiază, din păcate, de formare inițială și continuă în așa fel încât să înțeleagă importanța unor evaluări standardizate. „Trebuie să formam cadrele didactice în așa fel încât să depășească bariera subiectivismului în evaluare”, a mai spus reprezentantul CNE.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.