fbpx

Ce vor învăța elevii la Educație ecologică. Programa, publicată în Monitorul Oficial

Photo 94122312 © Stefano Gervasio | Dreamstime.com

Programa școlară pentru disciplina opțională Educație ecologică și pentru protecția mediului, clasele a V-a—a VII-a (nivel gimnazial) a fost publicată, azi, în Monitorul Oficial.

Conform prezentării făcute de Ministerul Educației, opționalul „Educație ecologică și pentru protecția mediului” are un caracter interdisciplinar, adresându-se elevilor din ciclul gimnazial, cu un buget de timp de o oră/săptămână, pe parcursul a trei ani școlari corespunzând claselor a V-a—a VII-a, cadrul didactic având posibilitatea selectării, adaptării și organizării conținuturilor în unități de învățare, în concordanță cu specificul local și cu particularitățile de vârstă și individuale ale elevilor. Dacă pentru clasa a V-a s-a urmărit o abordare a unor noțiuni generale de ecologie și de protecție a mediului, în clasele a VI-a și a VII-a se dorește o particularizare la nivelul specificului din orizontul local.

Se recomandă ca profesorul să valorifice facilitățile puse la dispoziție de unitățile de învățământ în domeniul tehnologiei informatice: accesul la internet, utilizarea platformelor educaționale și a aplicațiilor cu caracter educativ (Wordwall, Google Earth, Google Maps, MozaBook/MozaWeb etc.), precum și accesarea resurselor educaționale deschise de pe site-uri cu caracter didactic. Totodată, elevii vor fi stimulați și coordonați în realizarea propriilor resurse (afișe, proiecte PowerPoint, filme etc.) de mediatizare a dezechilibrelor sistemice din orizontul local și de prezentare a unor soluții. Activitatea de învățare antrenează creativitatea și contribuie la formarea unui comportament responsabil față de mediu.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photo-climate-change-desertification-process-double-exposure-desert-cultivated-fields-image94122312

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.