fbpx

Cîmpeanu: Corectarea la evaluarea standardizată să nu se facă de către profesorii de la clasă

Sorin Cîmpeanu,  ministrul Educației, a declarat că, la evaluarea standardizată, corectarea nu ar trebui făcută de profesorii de la clasă ai elevilor, ci de către doi evaluatori externi, determinați prin distribuire electronică.

Întrebat de jurnaliști dacă va exista un subiect unic la evaluarea standardizată, ministrul a răspuns:

„Dacă am spus că este standardizată și dacă mai adaug că este și digitalizată și dacă, vă reamintesc, m-am angajat ca încă din acest an școlar să avem la nivel de pilot atât Bacalaureatul cât și Evaluarea Națională organizate în acest fel, standardizat și digitalizat, mai exact să colectăm răspunsurile pe fiecare item, pe fiecare subiect în parte, pentru a avea o relevanță care să ne ajute în fundamentarea deciziei. Și am dat acest exemplu – că în momentul de față pentru un elev nota la 6 la matematică poate să fie la limita alcătuită din subiecte care te conduc la nota 2 la algebră și la 10 la geometrie. În momentul de față nu vedem decât nota 6, dar când vedem rezultatele pe itemi știm că trebuie să acționăm într-o parte și că stăm bine în altă parte.

Corectarea să nu se mai facă de către profesorii cu care elevul lucrează tot anul, ci să fie distribuită electronic către doi evaluatori, care nu se cunosc între ei. Asta va crește relevanța evaluării. De asemenea, standardizată înseamnă că vom culege răspunsurile elevilor, dacă au 20 de întrebări, pe fiecare întrebare în parte, separat. Elevul va beneficia și de acest rezultat care îl va putea ajuta în pregătirea lui, să știe unde a înregistrat lipsuri și unde a fost bun. Va fi de ajutor și profesorilor pentru a vedea progresul înregistrat.”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, astăzi, noua structură a anului școlar. Printre modificările importante pe care aceasta le implică se numără introducerea unei singure medii anuale, a evaluării standardizate, dar și faptul că vacanța din februarie va fi decisă descentralizat, la nivelul fiecărui inspectorat școlar.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.