fbpx

Raport guvernamental: 72,5% dintre clădirile școlare din România au conexiune la internet. MEC cere suplimentări de fonduri

Raport guvernamental: Dintr-un număr de 22.660 de clădiri cu săli de curs și laboratoare, 16.424 clădiri au conexiune la internet, adică 72,5%. Raportat la unități de învățământ cu personalitate juridică, procentul celor care raportează conectare la internet este de aproximativ 80% unități.

Informația apare în raportul pe care premierul Ludovic Orban urmează să îl prezinte în fața Parlamentului.

Alte informații din raport, referitoare la începerea noului an școlar:

În conformitate cu prevederile HG nr. 370/2020, Ministerul Educației și Cercetării a demarat, prin ONAC, achiziția a 250.000 de dispozitive electronice pentru elevii proveniți din medii defavorizate, achiziție finanțată de la bugetul de stat. Ofertele au fost transmise până la data de 30 iulie și se află în evaluare.
Ministrul educației și cercetării a transmis către ministrul finanțelor publice o solicitare de rectificare pozitivă a liniei de buget prin care se finanțează Proiectul ROSE (Romanian Secondary Education). În valoare de aproximativ 40.000.000 Euro, alocarea este necesară pentru a acoperi necesarul de resurse și pentru învățământul liceal. Resursele financiare vor putea fi folosite pentru achiziția a 75.000 de laptopuri, camere web și echipamente de suport pentru învățarea la distanță, de care vor beneficia liceeni din cele 1143 licee eligibile în cadrul proiectului.
În această perioadă, Ministerul Educației și Cercetării a propus, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, un proiect de ordonanță care să permită contractarea unui proiect în valoare de aproximativ 45 mil euro, proiect dedicat achiziției a încă aproximativ 200.000 de dispozitive electronice, destinate elevilor din ciclul gimnazial. Proiectul va fi finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020.
Au fost accelerate procedurile pentru implementarea proiectului finanțat din fondul de contrapartidă al Guvernului Japoniei, prin care se înființează și dotează 60 de centre de excelență în tehnologia informației, unul sau două în fiecare județ. Totalul de dotări înseamnă 1560 de computere de tip desktop și 60 de table smart. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1 800 000 Euro, iar centrele înființate vor fi în colaborare cu Casele Corpului Didactic, ca resursă de sprijin pentru învățarea digitală atât pentru elevi, cât și pentru profesori.
conexiune la internet

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *