fbpx

Anisie: Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență pentru învățământul online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență pentru reglementarea învățământului online pentru anul şcolar şi universitar 2020-2021, anunță Digi 24. Potrivit sursei citate, ministrul a vorbit și despre un proiect de lege necesar pentru prezenţa fizică la cursuri, care să permită descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi Direcţiilor de sănătate publică.

””Este vorba, pe de o parte, de o ordonanţă de urgenţă cu precizările clare pentru modul în care vom susţine cursurile în sistem online. (…) A existat o astfel de ordonanţă de urgenţă pentru anul şcolar 2019-2020. Ea este valabilă numai până la 31 august 2020 pentru învăţământul preuniversitar şi până la 31 septembrie pentru învăţământul universitar. Acum pregătim o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm acest tip de învăţare online.

Pregătim şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 55 privind unele măsuri privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Modificarea este necesară pentru că trebuie să venim cu o măsură clară referitor la descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi Direcţiilor de sănătate publică„, a afirmat, Anisie, la o dezbatere organizată de Comisia de învăţământ din Senat.

Ministrul Educației a mai precizat că se vor va face modificări la articolul 38 al Legii 55 în sensul că activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, a precizat Administrația Prezidențială, într-un comunicat dat publicității săptămâna trecută.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, săptămâna trecută, că pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv fizic la școală.

ordonanță de urgență