fbpx

Proiect USR: Alocația se cuvine din prima zi de viață a copilului. Va fi plătită în maximum 30 de zile

Senatorul USR Ștefan Pălărie anunță un proiect de lege conform căruia alocația se cuvine din prima zi de viață a copilului și va fi plătită în maxim 30 de zile de la nașterea acestuia.

Ce spune Ștefan Pălărie:

„Alocatie din prima zi” este o propunere legislativă care, simplu spus, pune oamenii înaintea birocrației. Este o corectură la un mod prost de a face legi. Uneori când citești cum au fost făcute sau aplicate multe legi din Parlament, chiar ai impresia că nimănui nu i-a păsat de oameni.

Astăzi, un copil care se naște, de exemplu, pe 2 martie, nu are dreptul legal la alocație decât începând de la 1 aprilie (luna următoare) și primește banii, eventual, prin luna mai. Două luni pierdute. Asta în scenariul optimist. Pentru că sunt întârzieri și mai mari. Asta se întâmplă exact în perioada cea mai critică. Atunci când familia are nevoie de sprijin cu adevărat din prima zi. Nu când își aduce aminte statul.

Propunerea depusă azi de mine și colega Anca Dragu spune ferm că alocația se cuvine din prima zi de viață a copilului și va fi plătită în maxim 30 de zile. E absurd să le ceri părinților să stea cu mâna întinsă cu hârtii, tocmai în acele zile, ca să nu piardă banii care li se cuvin.

Mulțumesc lui Andrei Patru care a militat și a susținut din fașă ideea și pe care l-am invitat azi în Parlament la depunerea acestei inițiative.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.