fbpx

Firea: Certificatele de virginitate pentru adolescente se cer din nou. Este un barbarism crunt

Gabriela Firea, ministrul Familiei, atrage atenţia că, în unele unități sanitare, s-a reluat procedura prin care sunt eliberate certificatele de virginitate, la unele insistenţe, deşi a avut o discuţie cu conducerea IML pe această temă.

Potrivit Ziare.com, Firea a arătat în cadrul unei dezbateri la care participă cele mai importante organizaţii care militează pentru drepturile femeilor din România că acest procedeu reprezintă ”un barbarism crunt” şi că ”nu trebuie să mai acceptăm ca în România fetiţele să fie marfă de schimb, de tranzacţionare”.

”Sunt foarte des întrebată în legătură cu un subiect pe care mi-aş dori să îl dezbatem, care este opinia mea ca mama, ca părinte, ca senator, ca ministru şi opinia colegelor mele de la ANES în legătură cu certificatele de virginitate care sunt solicitate încă în acest moment pentru adolescentele din România. Un barbarism crunt, consider că acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple, am avut întâlniri cu asociaţii care militează pentru drepturile fetelor, adolescentelor, tinerelor”, a spus Gabriela Firea. 

Pe 14 iunie, jurnalista Diana Oncioiu a publicat un document din care reiese că, din data de 10 iunie, INML nu va mai elibera certificate de virginitate la cerere. 

Eliberarea acestor certificate a fost subiectul unei ample documentări care a fost realizată și publicată de Diana Oncioiu, pe platforma Dela0.ro

De asemenea, cu ocazia desfășurării examenelor de bacalaureat în România, Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței Împotriva Femeilor (V.I.F.) a realizat o campanie națională prin care a tras un semnal de alarmă asupra existenței unui tip de testare medico-legală abuzivă și traumatizantă la care pot fi supuse tinerele din România.

1 comment

  1. Hristu Polina spune:

    Dar cine sunt acei oameni minunați, care solicită astfel de certificate? Îmi este greu să cred, că mai există astfel de ,,oameni” în România mileniului III, chiar și pentru zonele rurale, în care încă nu există canalizare.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.