fbpx

Profesoară rănită de un elev în timpul unui atac, la o școală din Franța

foto: Atypeek Dgn/ pexels.com

O profesoară a fost rănită în zona feței de un elev, în timpul unui atac cu cuțitul, la o școală din Franța. Liceanul, în vârstă de 18 ani, a fost arestat.

Atacul cu armă albă a avut loc luni la Liceul Hyrome, la Chemillé-en-Anjou, în Maine-et-Loire (vest). Viața profesoarei nu este în pericol, relatează AFP, citată de News.ro.

Elevul a fost arestat foarte rapid şi plasat în arest preventiv. „Victima a fost rănită la faţă, însă viaţa nu-i este în pericol”, anunţă într-un comunicat comun prefectul, procurorul şi un reprezentant al Educaţiei Naţionale.

O anchetă cu privire la tentativa de omor a fost încredinţată Brigăzii de Cercetare de la Cholet. Victima este o profesoară de engleză, potrivit Le Courrier de l’Ouest, care a dezvăluit atacul.

După agresiune, atactorul a fugit de la locul faptei pe o fereastră şi şi-a abandonat arma, potrivit autorităţilor. El a fost reţinut de către jandarmerie, cu sprijinul poliţiei muncipale.

„Acest tânăr este complet necunoscut serviciilor de poliţie, jandarmeriei sau justiţiei. El nu este cunoscut ca elev cu probleme”, se arată în comunicat, în care nu se dau informaţii despre agresiune.

O celulă de asistenţă psihologică a fost înfiinţată la faţa locului în beneficiul elevilor şi comunităţii educative.

Liceul Hyrome se prezintă pe site drept un „liceu de talie umană”, cu 180 de elevi, o instituţie publică ce „propune formări specializate în domeniul restauraţiei rapide şi colective, pe de o parte, şi ştiinţelor digitale, pe de altă parte”.

Un elev din Franța a fost arestat pentru că a amenințat un profesor pe rețelele de socializare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.