fbpx

Un elev din Franța a fost arestat pentru că a amenințat un profesor pe rețelele de socializare

foto: Kindel Media/ pexels.com

Un elev de liceu a fost arestat în nordul Franţei, după ce a ameninţat cu moartea un profesor de filosofie.

Adolescentul de 16 ani, fără cazier, a proferat în faţa unor colegi ai săi, pe o reţea de socializare, că îi „va tăia beregata” profesorului. Ulterior, el a fost semnalat pe platforma Pharos, un site guvernamental ce permite sesizarea conţinuturilor ilicite din online, transmite AFP, preluată de Agerpres

Un dispozitiv de poliţie a fost apoi desfăşurat în jurul liceului său, „Paul Hazard” din Armentieres. Profesorul vizat a depus plângere, iar elevul a fost plasat în arest.

Franța rămâne traumatizată de asasinarea a doi profesori, în 2020 şi 2023, de către tineri radicalizaţi. În cazul Samuel Paty, care a suscitat o undă de şoc pe plan internaţional, profesorul de istorie-geografie de 47 de ani a fost înjunghiat, apoi decapitat în octombrie 2020 lângă colegiul unde preda, Conflans-Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, de către Abdullah Anzorov, un refugiat rus de origine cecenă ucis ulterior de poliţie.

Tânărul islamist radicalizat în vârstă de 18 ani îi reproşa profesorului că arătase caricaturi cu profetul Mahomed în timpul unui curs privind libertatea de expresie.

La sfârşitul lui 2023, un alt profesor, Dominique Bernard, a fost înjunghiat mortal, în nord Franţei, de un fost elev radicalizat, un atentat islamist care a determinat guvernul francez să întărească securitatea în ţară. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.