fbpx

Primăria Capitalei a autorizat marșul spre Palatul Cotroceni al profesorilor. Va avea loc marți

Primăria Capitalei a autorizat marșul de protest al profesorilor către Palatul Cotroceni, care a fost programat pentru ziua de marți.

”Da, marșul a fost aprobat oficial”, a confirmat pentru Educație Privată Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret.

Sindicaliștii intenționează să înceapă mitingul de marți la ora 11:00 în Piața Victoriei, iar la ora 12:00 să plece în marș de protest spre Cotroceni.

La eveniment sunt așteptați să participe peste 20.000 de angajați în Educație.

Reprezentanții sindicatelor au anunțat, ieri, că resping oferta Guvernului, iar greva generală continuă.

”Nu au înțeles nimic. Este o ofertă jignitoare”, a declarat Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret.

”Pentru tot ce se întâmplă în continuare, mă refer la Examene, responsabil e Guvernul”. a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Marius Nistor a precizat că, din punctul său de vedere, este inacceptabil să apară în spațiul public ideea că protestele sunt manipulate de Rusia.

Sindicaliștii din învățământ au solicitat creșterea salariului cu 25%, ieri, la întâlnirea de la Guvern, „nu vouchere”. 

În schimb, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că Executivul își păstrează propunerea inițială făcută sindicatelor: fără creșteri de salarii în acest an.

„Decizia Coaliției de Guvernare care va fi implementată mâine dimineață vizează închiderea ridicării la nivel maxim pentru veniturile personalului nedidactic a anexei 8 din Legea 153/2017, o măsură care vizează 55000 de oamenii – 9% crestere”, a spus purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciucă.

Mai mult, Cărbunaru a declarat aseară că Guvernul menține oferta caracterizată de sindicate drept ”umilitoare”: vouchere de 2500 de lei, în două tranșe, pentru cariera didactică.

1 comment

  1. Custura C spune:

    Foarte bine,
    Nemernicii ăștia ajunși la putere cheltuie banii după interesul grupului lor și au adus tara din datorie în datorie.Nu sunt în stare sa îndrepte nivelul de viata al populației,fac numai experimentari cu poporul sărăcit. Profesoral pe care cadrele didactice l-au ales ca președinte,acum ingroa învățământul și toată România.Ce păcat de asa tara minunata cu bogatii,ape curgătoare și oligofreni mediocrii care ne conduc,nu sunt în stare sa rezolve onorabil producerea de energie electrica la un preț de 0,05$/Kwh de pe cursul apelor curgătoare.Polonia a oprit producerea de verde,fotovoltaica și eoliana pentru ca creaza proble simțului de distributie polonez.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.