fbpx

Creșterea cu 25% a salariului, solicitată azi de sindicate la Guvern. Marș spre Cotroceni, anunțat pentru marți

Sindicaliștii din învățământ au solicitat creșterea salariului cu 25%, astăzi, la întâlnirea de la Guvern, „nu vouchere”. Profesorii vor protesta la Cotroceni, marți, dacă politicienii nu calculează rapid pentru ca cererile să le fie îndeplinite.

Sindicaliștii au declarat în urma negocierilor de joi că au solicitat și un act normativ care să garanțeze că salariul unui debutant va fi cât salariul mediu brut pe economie și că grila se va construi ținând cont de acest lucru.

„Așteptăm răspunsul guvernului, sperăm ca mâine să ne recheme să ne anunțe decizia”, spun sindicaliștii.

Pentru a se încheia protestele, sindicaliștii vor o majorare a salariilor „acceptabilă ca să intre în vigoare de la 1 decembrie. Nu ne interesează ce se întâmplă cu rotativa guvernamentală, ci ce se întâmplă cu profesorii”.

Profesorii afirmă că greva se va încheia doar „când guvernul va veni cu un răspuns clar”. În caz contrar, „marți vom avea miting și marș spre Palatul Cotroceni, la domnul profesor Iohannis”.

Dascălii au reafirmat ce au susținut astăzi la prostest, acțiune despre care au spus că „i-a cam lăsat fără replică” pe conducători: „vrem majorări salariale, nu vouchere”.

La protestul de astăzi, care a avut loc la Guvern și la Parlament, un profesor din București a declarat pentru EducatiePrivata.ro că atunci „când ne plătim chiria și facturile și rămânem doar cu bani de pâine, e cam greu să ne convingem burta să nu chiorăie. Președintele a avut o atitudine de tipul «s-a rezolvat, nu se poate». Tot ce am înțeles din declarațiile lui a fost că «o să…», ce și când, încă nu se știe…”.

Cadrele didactice cer la unison măriri salariale, „nu vouchere sociale”, demnitate și respect. Dascălilor li s-au alăturat și elevi, pentru a-i susține. 

Președinta Asociației Elevilor Constanța (AEC), Ariana Dudună, a declarat pentru EducatiePrivata.ro: „Îi susținem pe profesorii noștri, credem că ei merită mai mult și ne-am săturat să-i vedem batjocoriți de stat”.
 

REPORTAJ „E cam greu să ne convingem burta să nu chiorăie” – profesor, la protestul de astăzi

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.