fbpx

Premierul Orban, despre profesorul anti-mască din Oradea: ”Trebuie să părăsească învățământul”

 Premierul Ludovic Orban, a declarat că profesorul de la LPS Bihorul care a organizat un protest anti-mască în sala de clasă „trebuie sancţionat”. Orban a adăugat că un astfel de cadru didactic „trebuie să părăsească învăţământul”. 

„Trebuie sancţionat fără discuţii. Asta este o obligaţie legală, portul măştii în şcoală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noştri, iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învăţământul”, a răspuns, miercuri, prim ministrul unei întrebări pe această temă. 

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Cristian Tănase, a spus că „ministerul condamnă o astfel de atitudine a cadrelor didactice”. 

„La nivelul unităţii de învăţământ a fost demarată o procedură de cercetare disciplinară pentru acel profesor. ISJ Bihor a depus o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Ministerul Educaţiei şi Cercetării face un apel la responsabilitate către cadrele didactice, părinţi şi elevi să respecte toate normele sanitare. Acestea sunt tocmai pentru protejarea noastră, a tuturor, iar cadrele didactice trebuie să fie primele exemple din şcoală, aşa cum părinţii sunt primele exemple din familie. Ministerul condamnă o astfel de atitudine a cadrelor didactice şi va lua toate măsurile care se impun”, a spus Cristian Tănase, purtător de cuvânt al Ministerului Educaţiei, pentru Digi24.

CONTEXT

Nelu Pop, profesor la un liceu cu program sportiv din Oradea a organizat în clasă un protest anti-mască sub formă de scenetă, în care i-a implicat și pe elevi, relatează Digi 24. Și el, și copiii purtau măști ale unor personaje de benzi desenate. În imagini se vede cum profesorul îi încurajează pe elevi să nu respecte regulile de protecție, pe care le consideră abuzive. El nu se sfiește să-i numească pe copii „animăluțe în țarc”.

Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

În descrierea imaginilor, el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIȚA LA COPII !!!”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.