fbpx

Profesoară din Constanța, confirmată cu COVID-19. Ea le-ar fi cerut elevilor să renunțe la măști

măști

O profesoară de Educație fizică și sport, care își desfășoară orele la Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanţa, a dat dovadă de o inconștiență fără margini, scrie publicația locală Replica Online.

Potrivit sursei citate, deși bănuia că ar putea fi infectată cu virusul SARS-CoV-2, testându-se în urmă cu câteva zile, femeia a venit la școală și și-a ținut orele. În timpul zilei de miercuri, 16 septembrie, profesoara a aflat că este bolnavă de COVID-19.

Consiliul de Administrație al școlii a propus suspendarea cursurilor la cele trei clase de a III-a și așteaptă răspunsul Inspectoratului Școlar Județean Constanța în acest sens. Părinții sunt în pragul disperării și ne-au scris că așteaptă lămuriri din partea conducerii școlii. Potrivit surselor Replica Online, copiii ar fi făcut ora de sport în aer liber, dar nu ar fi purtat măști de protecție în timpul orei, la solicitarea profesoarei infectate.

”Eu am stat până a intrat în clasă fata mai mică și nu am văzut-o nici pe doamna de sport cu mască. Probabil și-a pus masca ulterior. Copiii aveau mască, dar la indicațiile doamnei au dat-o jos, pentru că erau afară și era distanță între ei. La școală nu recunoaște nimeni nimic, i-am sunat iar doamna director ne-a închis telefonul în momentul în care am cerut explicații despre doamna de sport. Apoi nu a mai răspuns la telefon, noi avem nevoie de explicații pentru că avem un copil și vorbim de colectivitate.”, a declarat unul dintre părinți pentru publicația citată.

Potrivit regulilor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, masca trebuie purtată și în aer liber atunci când distanța dintre persoane nu poate fi menținută la cel puțin 1,5 metri sau atunci când un număr mare de persoane se află în aceeași zonă.  Masca trebuie purtată astfel încât să acopere atât nasul, cât și gura. Masca reduce masiv riscul de răspândire a virusului! Atunci când e purtată atât de către persoana potențial infectată, cât și de către persoana neinfectată, se reduce la minimum riscul de transmitere a virusul mai departe. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.