fbpx

Peste ape și prin păduri – O poveste despre habitate de poveste

Aflată la cea de-a doua ediție, competiția „Natura dintre ape” explorează importanța mediului și a biodiversității și o transpune pe înțelesul copiilor. Tema acestei ediții – „Habitate de poveste” – își propune să evidențieze importanța și tipurile de habitate ce se regăsesc în România, dar și impactul oamenilor asupra acestora.

Știați că pășunile și fânețele acoperă peste 33% din suprafața țării?

Ele reprezintă un habitat cu o deosebită importanță în viața polenizatorilor (albinele, fluturii de zi și de noapte și o multitudine de alte insecte), ajută la protejarea solului și la reținerea apei în zilele cu ploi torențiale, împiedicând astfel inundațiile sau alunecările de teren; rețin carbonul din atmosferă la nivelul solului și reduc astfel efectul de seră ce se creează.


Vino la sesiunea de antrenament pentru NATURA DINTRE APE 2024! Te așteptăm astăzi, miercuri, 29 mai, de la ora 16:00 pe pagina de Facebook Educație Privată. 


Zonele umede reprezintă spații cu caracter de tampon, ce iau naștere în apropiere de o sursă de apă curgătoare și oferă zone de cuibărit și de tranzit pentru zeci de specii de păsări. Cea mai inedită prezență în astfel de habitate este reprezentată de bizam (care este o rudă mai mică a castorului) și de vidra europeană (care nu se joacă cu pietrele pe burtică, dar care poate să înoate cu viteze de până la 55 km/h). Otrățelul de baltă este o specie uimitoare de plantă care s-a adaptat la mediul acvatic și care va apărea pe luciul apei și este singura specie carnivoră ce se va hrăni cu insecte pe care le capturează în săculeții ce se regăsesc submersați (sub nivelul apei).

Acestea sunt doar câteva dintre informațiile pe care copii le pot descoperi dacă se înscriu și participă în cadrul competiției NATURA DINTRE APE, organizată de Educaţie Privată în parteneriat cu Apanova.

Înscrierile pentru copii au loc până pe data de 7 iunie, ora 10:00, accesând link-ul.

Profesorii se pot înscrie folosind următorul link 


Pentru a se familiariza cu întrebările competiției și cu tematica „Habitate de poveste”, mai jos regăsiți exemple de întrebări din cadrul ediției precedente, adresate pentru fiecare clasă din cele eligibile concursului (II – VII).

Clasa a II-a 

Link: https://forms.gle/Uf3NAobwkEKMfikJ6

Clasa a III-a

Link: https://forms.gle/dppd6R41eUe3L46x6

Clasa a IV-a

Link: https://forms.gle/AdcvKQampJuSpipG7

Clasa a V-a

Link: https://forms.gle/uZNHstLPthoQsyVz6

Clasa a VI-a

Link: https://forms.gle/QTs9BANKD4f1qk4g6

Clasa a VII-a

Link: https://forms.gle/L6sgC8Kp5CgzFNWn6

Îi invităm astfel pe copii să își testeze cunoștințele accesând testele model. 

Pentru întrebări și răspunsuri am organizat astăzi, 29 mai de la ora 16:00, o sesiune de antrenament în compania membrilor consiliului științific „vinovat” de realizarea itemilor de concurs pentru ediția 2024.


Vino la sesiunea de antrenament pentru NATURA DINTRE APE 2024. Te așteptăm astăzi, miercuri, 29 mai, de la ora 16:00 pe pagina de Facebook Educație Privată. 


Așa cum am mai spus și scris, fiind un concurs de biologie ce își propune să iasă din tiparele clasice, în sprijinul nostru s-au alăturat experți și profesori pasionați de natură ce formează “Consiliul științific”.

Oana Vasiliu

Absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din București (promoția 2019) și doctorandă în cadrul Departamentului de Parazitologie și Boli Parazitare din cadrul aceleiași instituții. Timp de 4 ani, a predat lucrări practice la disciplinele Biologie Animală și Parazitologie, în limbile română și engleză, în cadrul aceleiași instituții.

Alexandru Cruceru

Pasionat de natură și de viață sub toate formele ei, Alexandru Cruceru este un om implicat în stabilirea unui echilibru între viața urbană tehnologizată și mediul înconjurător. Absolvent al Facultății de Știință și Ingineria Mediului de la Cluj-Napoca, a reușit să inspire iubirea, respectul, fascinația față de lumea vie care ne înconjoară. 

Marius Mihai Bădulescu

Absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din București, în prezent este doctorand în cadrul Departamentului  de Științe Paraclinice, disciplina de Semiologie, din cadrul aceleiași instituții, unde desfășoară activitate de predare în cadrul orelor de laborator.

Bogdan Mihalache

Absolvent al Facultății de Horticultură, secția Peisagistică din cadrul USAMVB, și al masterului în Managementul Conservării Biodiversității în cadrul aceleiași facultăți, având o experiență de peste 10 ani în domeniul amenajărilor peisajere private și publice, dar și în proiecte de mediu în sectorul ONG.

Viorel Dumitru Gavril

Absolvent al Facultăți de Biologie din cadrul Universității București, cu titlul de Doctor în Biologie. Lucrează de 9 ani în cadrul departamentului de Taxonomie, Ecologie și Ocrotirea Naturii al Institutului de Biologie București. Principalul domeniu de activitate este studiul biologiei și ecologiei mamiferelor mici și migrația păsărilor.

Așadar dacă te-am făcut curios despre competiția școlară NATURA DINTRE APE și vrei să pui întrebări, te așteptăm astăzi, miercuri, 29 mai, la sesiunea de antrenament, de la ora 16:00, pe pagina de Facebook Educație Privată. 


Detalii despre competiția școlară NATURA DINTRE APE 

Au început înscrierile la NATURA DINTRE APE – Ediția a II-a, concurs cu premii pentru elevi și profesori despre diversitatea biologică, schimbări climatice și sustenabilitate

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.