fbpx

Monitorizare audio-video în toate creșele și grădinițele, fără acordul părinților – proiect PSD

Photo 153206036 | Cctv Kindergarten © Chormail | Dreamstime.com

34 de deputați PSD au inițiat un proiect de lege conform căruia grădinițele și creșele ar urma să fie obligate să instaleze sisteme de monitorizare audio-video în mai multe spații interioare și exterioare.

Proiectul a fost trimis către dezbatere la comisiile din Camera Deputaților.

Conform inițiativei legislative, unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar din sistemul public și din cel privat au obligația de a instala sisteme de monitorizare audio-video în sălile de clasă, exteriorul clădirilor, pe holuri, în săli de mese și săli de festivități.

Proiectul prevede, de asemenea, că unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar sunt obligate să transmită părinților modalitatea prin care aceștia pot accesa camerele pe toată perioada în care copilul se află în incintă.

Consimțământul părților vizate de sistemul de monitorizare al spațiilor de educație antepreșcolară și preșcolară nu este necesar, mai prevede proiectul de lege. În cazul acestor sisteme, camerele de monitorizare audio-video sunt obligatorii în contextul serviciilor de prevenire a incidentelor, de consiliere și cu scopul asigurării siguranței și integrității oferite copiilor, precizează inițiatorii.

Proiectul de lege poate fi accesat integral aici: Proiect de lege monitorizare creșe și grădinițe

Con sim ță mâ nt ul părț viz de sis de mo al spa de edu ant și pre nu este nec, mai pre pr o ie ct ul de lege. monitorizare audio-video

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.