fbpx

Performanță istorică: Medalie de aur pentru Teodora Smîntancă-Strugariu la Olimpiada Internațională de Limba Germană

sursa foto: FB/Sorin Mihai Cimpeanu

Rezultate uluitoare la Olimpiada Internațională de Limba Germană, organizată la Hamburg, Germania. Teodora Smîntancă-Strugariu ocupă primul loc pe podium, la cel mai înalt nivel din concurs (B2). Eleva a primit punctaj maxim și înregistrează o premieră prin obținerea primei medalii de aur a României din istoria acestui concurs.

La competiția la care au participat elevi din 57 de țări, România a fost reprezentată de Teodora Smîntancă-Strugariu de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău și colegul ei de echipă Matei Florescu de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București. Ambii sunt elevi în clasa a X-a și au fost pregătiți de profesoarele Silvia Socolescu și Ingrid Irașcu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a felicitat pe elevi, profesori și părinți:

„[…] Echipa României a participat cu 2 elevi la nivelul B2 (cel mai înalt nivel din concurs). Olimpiada Internațională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiților sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II și un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

(…) Felicitări și colegului de echipă al Teodorei, Matei Florescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București! Felicitări doamnei profesor Silvia Socolescu (Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu-Severin), care i-a pregătit la lotul național și i-a însoțit în Germania.

Rezultatul de excepție se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învață cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulțumirile mele se îndreaptă şi către ei. Felicitări doamna profesor Ingrid Irașcu! Este o mare bucurie să pot felicita lotul olimpic al României pentru performanța obținută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita și să le pot mulțumi profesorilor si părinților”, a scris ministrul Cîmpeanu într-un mesaj publicat online.

Cea mai mare competiție de limbă germană din lume se desfășoară o dată la doi ani, iar în trecut a avut loc la Dresda, Frankfurt am Main, Berlin și Freibur, iar în 2024 va avea loc, din nou, la Frankfurt.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.