fbpx

Ou gătit la soare, în Piața Universității – experimentul unui ONG

Un ou gătit la.soare în centrul Capitalei a devenit un experiment prin care reprezentanții organizației non-guvernamentale Străzi pentru Oameni au demonstrat cât de ridicate sunt temperaturile în mijlocul orașului, în cea mai călduroasă zi din acest an.

În acest moment poți să gătești un ou la soare în Piața Universității.

După doar 30 minute la soare tigaia a atins temperaturi de 65°C, iar oul a început să se gătească. Domeniul public devine pur și simplu inutilizabil și periculos din cauza schimbărilor climatice. Avem nevoie de umbră, de pomi și de spații verzi.

Temperaturile de 43°C înregistrate astăzi ar fi fost considerate o anomalie absolută în urmă cu un deceniu. Din păcare în foarte puțini ani aceste temperaturi vor deveni norma. Prin proiecte precum ”Coroană Verde pentru Regina Elisabeta!” vom reuși să adaptăm spațiul public la noua realitate climatică” au transmis reprezentanții ong-ului pe Facebook, sâmbătă după-amiaza.

Valul de căldură va persista şi se va intensifica în Bucureşti, astfel că duminică se vor atinge 40 de grade, conform prognozei speciale pentru Bucureşti, publicată sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie și citiată de Agerpres.

„Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări în seara zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni, când va creşte probabilitatea de apariţie a fenomenelor specifice instabilităţii atmosferice (intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi averse)”, se menţionează în prognoza ANM.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.