fbpx

Orban, la Digi 24: 6,3% dintre cazurile de coronavirus sunt copii de vârstă școlară, fără să fie școală

Ludovic Orban a declarat, luni seară, la Digi24 că 6,3% dintre cazurile de coronavirus din România sunt reprezentate de copii de vârstă școlară. El a dat aceste date în condițiile în care școala încă nu a început. Premierul a adăugat că toți elevii, profesorii și personalul nedidactic trebuie să poarte mască la școală.

Premierul a precizat cu privire la cele 50 de milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală, măști și dezinfectanți în școli, că „suma poate fi suplimentată oricând, dacă va fi necesar”.

În legătură cu alocarea banilor pentru achiziționarea a 500.000 de tablete, el a spus că au fost alocate 100 de milioane de euro „ca să închidem orice discuție”, deoarece „a fost o dezbatere publică permanentă, că sunt 200.000, că sunt 600.000 de tablete. Cine poate ști cel mai bine câte tablete sunt necesare? Conducerea școlilor și autoritatea locală.”

În ceea ce privește cursurile pentru creșterea competențelor digitale ale cadrelor didactice, Orban a spus că au participat până acum „zeci de mii”. „Mi-e greu să dau o cifră exactă. La finalul acestor cursuri se va putea da o cifră”, a completat premierul.

CONTEXT

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat că Guvernul a adoptat astăzi ordonanța privind fondurile pentru achiziția de dispozitive electronice și echipamente sanitare pentru noul an școlar, relatează Digi 24.

Astfel, guvernul a alocat bani pentru achiziția de tablete și echipamente electronice pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi, precum și pentru cumpărarea a 5.000 de containere sanitare cu toalete și chiuvete cu apă curentă. Acestea vor fi amplasate la școlile care nu dispun acum de astfel de condiții minime de igienă.

Ionel Dancă: O sută de milioane de euro sunt destinate pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru învățământ online, pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi. 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziția materialelor de protecție sanitară și medicală, măști și dezinfectanți în școli.

cazurile de coronavirus