fbpx

Franţa: Toată lumea la şcoală de la 1 septembrie. Elevii cu vârsta peste 11 ani vor purta mască

Toată lumea la şcoală, a anunțat ministrul Educaţiei din Franța, care a explicat faptul că cel mai probabil vor exista clase ori şcoli unde se vor înregistra ceva mai multe cazuri de contaminări dar măsurile vor fi decise pentru fiecare caz în parte. Masca va trebui purtată de toţi copiii de peste 11 ani, conform protocolului sanitar decis de minister, relatează Radio France International.

Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer exclude ipoteza amânării începerii noului an şcolar şi susţine că pe 1 septembrie, toată lumea revine la şcoală.

Cu atât mai mult cu cât a fost mărită alocaţia elevilor cu 100 de euro pentru ca fiecare să îşi poată procura masca de protecţie împotriva coronavirusului, obligatorie în şcoli, de la 1 septembrie. Alocaţia a fost majorată pentru 3 milioane de familii nevoiaşe ce nu pot susţine costul zilnic al unei măşti de protecţie.

Masca va fi purtată de elevii din generală şi din licee în sălile de cursuri şi în toate spaţiile închise.

CONTEXT

Franța este una dintre țările cele mai afectate de COVID-19. Până în prezent, în această țară au fost înregistrate peste 30.000 de decese.

Pe 3 aprilie, Franța a decis ca, pentru prima dată în istoria sa, să anuleze examenul de bacalaureat, anunță Washington Post. Decizia, motivată de situația epidemiologică, a  fost anunțată de ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer.

Elevii care se pregăteau să susțină examenul de Bacalaureat au primit o notă finală bazată pe evaluările din timpul anului școlar. Este posibil ca evaluările să cuprindă și notele pe care elevii urmeazăî să le obțină, în cazul în care perioada de carantină se va termina și școlile vor fi redeschise, nota, la vremea respectivă, publicația Washington Post.

Pe data de 11 mai, școlile din Franța au fost redeschise, odată cu ridicarea carantinei generale, anunța, la vremea respectivă, agenția Reuters

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.