fbpx

”Nota 5 nu se va putea obţine prea uşor” – profesor de matematică, despre simularea de Ev. Națională

Photo 9733428 © Aprescindere | Dreamstime.com

Cătălin Budeanu, profesor de matematică la Colegiul „Emil Racoviţă” din Iaşi, consideră că elevii ar fi trebuit să facă eforturi serioase pentru a obţine nota 5 la simularea de Evaluare Națională.

„A fost un subiect bun, care are capacitatea de a ierarhiza foarte bine elevii. Gradul de dificultate este mai ridicat decât subiectul din vară. Pentru a obţine nota 5, cred că trebuiau să facă eforturi destul de serioase, comparativ cu subiectele din vară. Inclusiv subiectele de la grilă au fost mai dificile, iar nota 5 nu se va putea obţine prea uşor. Au fost multe subpuncte care puneau la încercare creativitatea şi inteligenţa copiilor, mai ales în cazul ultimelelor două probleme de la subiectul al III-lea”, a declarat Cătălin Budeanu pentru Ziarul de Iași.

 

Subiectele și baremele de la proba de Matematică a simulării de Evaluare Națională pot fi accesate pe site-ul Ministerului Educației, aici.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat conform standardelor tehnice pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor de la proba de matematică din cadrul simulării de Evaluare Națională, transmite Ministerul Educației.

Conform unui comunicat al instituției, la proba de Matematică, desfășurată marți, 6 februarie, în cadrul simulării EN VIII 2024, au participat, potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 14:00), peste 163.600 de elevi din totalul celor 176.266 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. Rata de prezență: 92,87%.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.