fbpx

În cancelaria unui liceu din Caracal au fost împărțite calendare cu sigla PSD, acuză un deputat PNL

În cancelaria Liceului Teoretic ”Ioniță Asan” din Caracal au fost împărțite calendare cu sigla PSD, acuză deputatul PNL Gigel Știrbu.

Acesta susține, de asemenea, că la Colegiul Național ”Ion Minulescu” din Slatina, TSD vrea să organizeze un turneu de baschet între elevi, iar câștigătorii vor fi ”răsplătiți cu articole sportive”.

”Solicit demisia directorilor și conducerilor celor două instituții de învățământ care au permis propaganda politică în licee și nu au luat nicio măsură să o împiedice deși este ilegal, și demisia inspectorului școlar 𝐀𝐝𝐞𝐥𝐢𝐧 𝐁𝐚̆𝐫𝐛𝐮𝐥𝐞𝐭𝐞 pentru că asistă pasiv la astfel de ilegalități”, transmite deputatul PNL.

Acesta precizează că alineatul 1 al art. 11 din Legea nr. 198 din 4 iulie 2023 a învăţământului preuniversitar are următoarele prevederi:

”(1)În unităţile de învăţământ preuniversitar şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale, precum şi în cadrul activităţilor desfăşurate în mediul online de unităţile de învăţământ preuniversitar sunt interzise discriminările pe criteriile menţionate în Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia măsurilor afirmative dispuse de lege. Sunt interzise manifestările şi propaganda de natură politică şi prozelitismul religios.”

Iar art. 209 al aceleiași legi prevede: ”(2)Reprezintă abateri disciplinare ale personalului didactic de predare şi se sancţionează potrivit art. 210, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiune:c)manifestarea convingerilor politice şi prozelitismul religios în spaţiul şcolar;”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.